İHH yetimleri sevindirdi

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Karacabey Temsilciliği, Karacabeyli yetim çocuklar, aileleri ve sponsor aileler ile kahvaltıda buluştu. Kahvaltı sonunda yetim çocuklara bisiklet hediye edildi.
BURFAŞ Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen kahvaltıda konuşan İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, toplamda 137 yetim çocuğa baktıklarını kaydetti. Kahraman, “Yetim Dayanışma Günleri adı altında 1 Mart – 31 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlikler yaparak bir araya geldik. Bu kahvaltıyı da bu sebeple düzenledik. Bu kahvaltıda, Karacabey’de baktığımız 7 yetim çocuk, ailesi ve bunlara sponsor olan ailelerle bir araya geldik.” dedi.
Hüseyin Kahraman, bugüne kadar 14 yardım tırını Suriye ve Bayır Bucak Türkmenleri’ne gönderdiklerini ifade ederek, “Ramazan ayında da bir tır göndererek 15. yardım tırımızı göndermeyi hedefliyoruz. Ayrıca Karacabey İHH olarak, 4 su kuyusu açtırdık. Kısmet olursa önümüzdeki günlerde 5. su kuyusunu da açtıracağız. 100’ün üzerinde insanı katarak ameliyatı yaptırarak, sağlığına kavuşmasına yardımcı olduk. Geçtiğimiz Ramazan ayında da 200 kumanya dağıtarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu sene bu sayıyı 300-400’lere çıkarmayı planlıyoruz. 10 Ağustos-20 Ağustos arasında yetim çocuklarımızı Uludağ’a götüreceğiz.
Bize bu kahvaltının yapılmasında yardımcı olan Karacabey Belediyesi’ne, bisiklet teminine destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne de ayrıca teşekkür ediyorum. Biz yetim çocuklarımızın maddi ve manevi her zaman yanındayız.” diye konuştu.
Kahvaltı sonunda Karacabeyli 7 yetim çocuğa bisiklet hediye edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.