İcra Müdür Yardımcısı serbest

Karacabey’de geçtiğimiz hafta FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan İcra Müdür Yardımcısı M.G.’nin serbest bırakıldığı öğrenildi.
Geçtiğimiz hafta Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Karacabey ve Gemlik Adliyeleri’ne eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda, Karacabey’den yalnızca İcra Müdür Yardımcısı olduğu öğrenilen M.G., Gemlik Adliyesi’nden ise aralarında yazı işleri müdürü, zabıt katibi ve icra müdür yardımcılarının da bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı.
Şüphelilerin evlerinde ve adliyedeki ofislerinde arama yapıldı. Şüphelilerden bazılarının örgüt mensuplarının şifreli haberleşme programı ‘ByLock’u kullandıkları ve terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen’in talimatları doğrultusunda Bank Asya’yı kurtarmak için para yatırdıkları belirlendi.
Emniyetteki sorgularının ardından Adliye’ye sevk edilen şüphelilerden 8’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 7’si adli kontrol şartıyla, toplamda ise 10 kişinin serbest bırakıldığı belirtildi. Karacabey’den gözaltına alınan İcra Müdür Yardımcısı M.G.’nin de serbest kaldığı öğrenildi.
FETÖ/PDY operasyonları kapsamında geçtiğimiz Cumartesi günü de Bursa il merkezi, Gemlik ve Mustafakemalpaşa’da yapılan eş zamanlı operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.
Aralarında cezaevlerinde görevli infaz memurlarının da bulunduğu şüphelilerin Bursa, Gemlik ve Mustafakemalpaşa’da bulunan adreslerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.
5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. FETÖ/PDY Terör Örgütü’ne üye olmak ve ‘6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet Etmek’ suçları kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin örgütün haberleşme aracı byLock programını kullandıkları ve bazılarının ise FETÖ ele başının muhtelif zamanlarda vermiş olduğu talimata uyarak Bank Asya’yı kurtarmak için bankaya para yatırdıklarının tespit edildiği öğrenildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.