İçeride sosyal mesafe, dışarıda kuyruk!

Karacabey’de çeşitli banka ve PTT Şubesi’nin önünde oluşan kuyruklar devam ediyor. Yurttaşların ‘sosyal mesafe’ uyarısına uymaması dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışma süresi 5 saate düşen bankaların önündeki yoğunluğa tepkiler geldi. Banka içinde kalabalık olmasın diye müşterilerin içeri tek tek alınması sonucu bu sefer de banka önlerinde insan kalabalıkları oluştu. Sırada bekleyen bazı kişilerin sosyal mesafe uyarılarına uymadığı görülürken, birçok kişinin de maskesiz ve eldivensiz olması dikkat çekti. Karacabey PTT Şubesi önünde de kuyruk oluşurken, müşteriler içeriye ateşleri ölçülerek alınıyor.

 Uzun süre kuyrukta bekleyen bazı vatandaşlar duruma tepki gösterirken, kısa süreli gerginlikler de yaşanıyor.  Vatandaşlar bankaların çok az personelle çalıştığını belirterek “Bize virüs bulaşmasın diye banklara almıyorlar. Mesafe bir metre olacak diyorlar, bakın birbirimize yapışık vaziyette kuyrukta bekliyoruz gördüğünüz gibi. Banka içinde koronavirüse karşı sosyal mesafe, önünde kuyruk. Sosyal mesafe uyarılarını dinleyen yok. Bence böyle daha çok bulaşır virüs. Bu duruma  bir çözüm bulunsun” diye konuştular.

Öte yandan banka personelleri de sürekli ATM’lerde dezenfektan ve temizlik çalışması yaptığı gözlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.