Eczanelerin çalışma saatleri değişti!

Bursa Valiliği’nden yapılan duyuruda 01.04.2020 Çarşamba günü itibariyle Karacabey’deki eczanelerin çalışma saatlerinde değişiklik yapıldığı belirtildi.

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle: “01.04.2020 Çarşamba gününden itibaren ilimiz merkezinde ve ilçelerinde bulunan eczanelerimizin çalışma saati; Hafta içi: 09.30-17.30, Cumartesi : 09.30-15.30 saatleri arası olarak düzenlenmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

Eczanelerin Çarşamba günü itibariyle uygulamaya koyduğu çalışma saatleri dışında nöbetçi eczanelerin görevleri başında olacakları belirtildi.

Eczanelerin birinci basamak sağlık hizmeti sunucusu özelliğiyle vatandaşların doğrudan ulaştıkları sağlık kuruluşları oldukları belirtilirken, Kovid-19 pandemisinin Türkiye’de görülmesiyle birlikte sağlık ordusu içinde yer alan eczacıların salgınla mücadelede büyük görevler üstlendiğini vurguladı.

‘Sosyal mesafe şeridi’ uygulamasına devam

Karacabey’de bazı eczaneler, korona virüsün bulaşma riskini azaltmak amacıyla çalışan ve müşterinin birbirinden en az 1 metre aralıkla durması için tezgahlarının önüne çektiği kırmızı şerit uygulamasına devam ediyor.

Karacabeylilerden aldıkları önleme yönelik olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren eczacılar, “Tüm dünyayı saran bir korona virüs var. Ülkemizde de yavaş yavaş vaka sayıları git gide artmakta. Bu salgında sosyal mesafe önemli. Biz hem kendi sağlığımız için, hem de hastalarımızın sağlığı için böyle bir önlem aldık, mesafeyi koruyoruz. Sağlık çalışanıyız, risk grubuyuz, taşıyıcı olabiliriz. Onlar içinde önemli, mesafeleri korumaları gerekiyor. Vatandaşlardan ricamız; özellikle 65 yaş üstü insanlar işleri olmadıkça dışarıya çıkmasınlar, evde kalsınlar” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.