HÜRRİYET KÖYLÜLERİ ADALET İSTİYOR!


Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, duyuyormusunuz? Tapulu arazilerini arkadan dolanarak adeta zorla ellerinden aldığınız Hürriyet köylüleri helalleşmek istiyor.
Hürriyet köylüleri bu sabah Karacabey Kapalı Pazaryeri önünde yaptıkları basın açıklamasında,
AKP’li Belediye Başkanı ve AKP Milletvekillerine seslenerek, “Kul hakkı yiyiyorsunuz. Gasp edilen tapulu arazilerimizi geri verin. Gelin, helalleşelim. Aksi halde hakkımızı helal etmiyoruz” dediler.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan başta olmak üzere, AKP’li Bursa milletvekillerini sert bir dille eleştiren Hürriyet köylüleri aşağıdaki basın açıklamasını yaptılar:
“201 hane DEDELERİMİZ Bulgaristan’da eziyet gördükleri için Anavatan’a göçmüş ve yurdun değişik illerine İskân verilmiş fakat bu haklarını iklim ve koşullar yetersiz olduğundan devletin verdiği iskân desteklerinden yararlanmamış devletin verdiği bu muhacir desteğini kullanmamıştır.201 HANE 1951 de Haydar AĞA çiftliği isimli bu yeri KEMAL ÇAYIR OĞLUNDAN Ziraat Bankası’na senet karşılığı ödemiş hatta zamanında ödeyemeyenler icra yoluyla o seneki sofra ekmek buğdayına el konmuş haciz yapılıp tahsil edilmiştir. Bu çiftliği 201 kişi toplam 12000 dönüm bu yeri 28,5 dönüm olarak şahsi tarlalara bölmüş kalan 6000 dönüm civarında arazi yide hayvan otlatmak için Otlakıye kavak ekmek için Kavaklık Odun KESMEK içinde Baltalık gibi ayırmakla kalmamış CAMİ, MİSAFİRHANE, Mezarlık okul, öğretmen lojmanı gibi yerlerini de arazileri ve inşaatlarını yine 201hanenin inanca ve eğitime verdikleri önemle inşa etmişlerdir. Yokluğun fakirliğin içinde üzerlerinde bir çatıları olmadan samanlık ve benzeri yerlerde kalmak zorunda olan bu insanlar çok çileler çekmiş. Zor şartlarda bu yerleri tastamam şekilde parasını vererek bir çiftlik SATIN almıştır.
Daha evvelde DE Taşpınar köyüne bağlı olan bu çiftlik, 201 deninde zamanın dada 1951 ile 1955 arsıda DA yine bu çiftlik Taşpınar köyüne bağlı idi müracaat edilerek köy olmuş ve Ahmet Eğilmez ilk muhtar olmuştur. Köy olma sebebi ise komşu köylerle olan MERA ve otlakıye sorunlarına direnememek olarak anlatılmaktadır. 3köy yerleşkesinin ortasında olan bu çiftlik sahipleri sınır Komşu köy meralarına orman kullanımına izin alamadıklarından 3köyle sebeple husumet yaşamamak için kendi baltalık ve otlakıyelerini tarla haklarından feragat ederek bu ihtiyaçlarına ayırmışlardır. Yine bu yerlerin sürdürülebilir olabilmesi için tarlaya dönüştürmemişlerdir. Hazine Meralarında bile bir hak alamadan kendi arazisini otlaklık olarak kulanmışlardır.Bu tapularımızda mevcuttur.
1978 de KÖY tüzel kişiliğiyle KADASTRO KAYITLARINA irdelenmeden GELDİSİ Araştırılmadan 201 şahsa Hisseli parselasyona ihtiyaç duyulmadan direk olarak. KADASTRO TAPULAMA müdürlüğü hazine yeriymişçesine KÖYTÜZEL kişiliği ait tapulama yapmıştır. Fakat yine bu 201 hane halkı Anavatana olan inançları ve sonsuz güvenleri bu durumu kabullenmelerinde bir itiraz oluşturmamıştır. Fakat 40 yıl sonra 6360 yasanın 35 madenin geçici 1 maddesince 2.ve 3. Fıkrasına 12 fıkrasındaki gibi bu yerlerin ayrı ayrı bağlı olması gerektiği Bakanlıklarca ayrılmayıp İçişleri bakanlığınca izin alınmadan VALİLİKÇE KOMİSYON KURULMAYACAĞINI komisyon kurulsa dahi İÇİŞLERİ BAKANLIĞINCA BU ÖZEL TAPULU GELDİSİ OLAN BU YERLERİN ellerinden bedelsiz şekilde alınacağını BUKADARINIDA tahmin edememişlerdir. KONU 4342 mera konusu olarak anılsa da yakından uzaktan alakası yoktur 4342 MERA kanununa uyuşmayan bu yerler ÖZEL mera olarak anılırlar ve özel meralar için 4342 kanunun uygulanabileceğine dair bir hükümde yoktur. Şahsi yerimiz olan 45 tapu köy tüzel keşiğinde olsa da HATTA 15 tanesi tarla olarak geçmekte ve günümüzde başka köylere ve hatta kendi köylümüze dahi kira usulü parayla ektirilmektedir. Hiçbir inanç ve vicdana sığmayan bu ihlal ile yarın çocuk ve torunlarımızın bu şekilde anmalarına ve anılmanıza müsaade etmek istemiyoruz. Haydar AĞA ÇİFLİĞİ OLARAK geldi si olan bu yerler sınırlarını yine aynı çiftlik üzerinde kurmuş ve hiçbir köy veya hazine sınırına da taşmamıştır.6360 kanunun bu satılamaz yerlerimizi irdelemeden gelişi güzel bir halde yasa kapsamına almış MERA KAYDI VEYA KIŞLAK DEFTERİ ne KAYITLI HAZİNE YERİ OLAMAYAN ve 16300 köyde emsal ve örneği olmayan bu yerleşim şeklini ve bu özel kişi mallarını belediyece satma yetkisini VE Emsali tek olan bu yerleşkeyi bilmeden verdiğinizi Sehven veya gözden kaçırdığınızı düşünmekteyiz, bu kapsamda çıkarılmamızı arz eder satılan yerlerimizle ilgili de tüm eski geldiysiyle iade ederek 6360 veya 4342 kanununa bir madde Eklenerek HÜRRİYET KÖYÜNÜ AZAD etmenizi ARZ dileriz. BU hak adalet arayışımız ahrete kadarda sürdürmek istemiyor bu fani hayatta Helalleşmek İSTİYORUZ.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.