“Hodri Meydan” dedi ve adaylığını açıkladı

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Halit Türkkan, 13 Eylül’deki kongrede 3. kez aday olacağını açıkladı.
Türkkan, adaylığını basın toplantısı yaparak açıklamayı düşünürken rahatsızlığı nedeniyle iptal etmek durumunda kalınca bunu dün telefonla gerçekleştirmek durumunda kaldığını bildirdi. Türkan, üst üste iki kez aday olamayacağı yönündeki iddialara, tüzükte hiçbir engel olmadığı ve üç kez başkanlık yapılabileceğini söyledi.
Halit Türkkan, 2003’ten bu yana yapılan kongrelerde çok adaylı seçimler yaşandığına vurgu yaparak, bu kez tek adaylı görüntü verilmesinin kendisini rahatsız ettiğini belirtti.AK Parti üyesi olan tüm arkadaşlarını aday olmaya davet eden Türkkan, bunun sevindirici olacağını ve teşkilata dinamizm kazandıracağını ileri sürerek, demokratik yarış herkesin katılabileceğini dile getirdi.
Türkkan, “2 Nisan 2003’te biz bu davayı alırken taşın altına sadece elimizi değil, bütün vücudumuzu koyduk. Buraya kadar da davamıza ve partimize zarar vermeden getirdik.
Ancak kongre yaklaştıkça karanlık odalarda kör ebe oynayanlar çıktı. Kapalı kapılar ardında senaryo çizenler, taşın altına el sokmayı bırakın, serçe parmağını bile göstermezler.
Ortaya atılan yalan yanlış senaryolarla aday olma hevesi içinde olanlar, 13 Eylül Cumartesi günü saat 12:00’de Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde karşıma çıksın. Hodri meydan!” diye konuştu.
Türkkan, genç, dinamik ve çalışkan bir ekiple yola devam edeceklerini belirterek, yönetim kuru için 20 yeni isim belirlediklerini söyledi. Türkkan, “Biliyorsunuz ilçe nüfusunun 50 bini aşmasından dolayı yeni yönetim kurulu 25 yerine, 30 kişiden oluşacak. Bilindiği gibi Belediye Meclis üyelerinin sayısı da 15’ten, 25’e çıkmıştır.
AK Parti Karacabey İlçe Yönetimi olarak halkımızın huzuruna yepyeni bir kadroyla çıkıyoruz. Genç, dinamik, heyecanlı ve uyumlu bir ekip kurduk. Bu ekip tabandan tavana herkesi kucaklayacak, Karacabey’in ve Karacabeylinin sorunlarını kendi sorunu bilerek gece gündüz yılmadan koşturacaktır. Bu kadronun 20’si yeni, 10’u da eski yönetimdeki isimlerden oluşuyor. Beraber yola çıktığımız 25 arkadaşımız görevinden ayrılmamıştır. Ancak tüzük gereği İl Genel Meclisi, Belediye Meclisi ve Belediye Başkan adayı olmayı düşünen arkadaşlarımız yönetimde olamayacak. Bu 15 arkadaşımız yerel seçimlerde yeni yönetimle birlikte koşturacaktır.
Kongre bittikten sonra 30 kişilik kadro, gençlik ve kadın kollarımızla birlikte 6 ay kalan yerel seçimlere kenetleneceğiz. Bu uğurda hiçbir engel tanımadan gece gündüz 24 saat çalışarak tek vücut halinde Belediye Başkanlığı’nı AK Partiye kazandırmak için çalışacağız. Seçimler şimdiden hayırlı olsun!” dedi.
Türkkan, tek adaylı bir seçime girmenin kendisini memnun etmediğini sözlerine ekleyerek, daha önceki kongrelerde olduğu gibi çok adaylı bir seçimden yana olduğunu vurguladı. Daha demokratik bir ortamda seçim yapmanın heyecanını aradığını belirten Türkkan, ekibini kuran adayları 13 Temmuz Cumartesi günü yapılacak kongreye beklediğini yineledi.
AK Parti Karacabey İlçe Başkan’ının belirleneceği seçim için Halit Türkkan üçüncü kez aday olurken, şu ana kadar başka bir isim ortaya çıkmadı.
AK Parti kongresi 13 Eylül Cumartesi günü saat 12:00’de Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezinde yapılacak. Yoğun katılımın olması beklenen kongrede 425 delege oy kullanacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.