Hizmet bizim işimiz!

Koç, projeleri anlattı:
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, yapılacak hizmetlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Gölecik içme suyundan çöplüğe, Yeniköy ve Malkara’dan birçok hizmete kadar projelerini anlatan Koç, “Bizi izlemeye devam edin” dedi.
            Başkan Koç, Gölecik’ten yeni su hattının getirilmesi yönündeki proje çalışmalarda sona gelindiğini belirtti. Konuyla ilgili DSİ’den izin alınması ile İller Bankası’nın proje hazırlamasına devam edildiğini kaydeden Koç, en geç Mart ya da Nisan ayında hizmetin tamamlanarak ihaleye gireceğini duyurdu.
            Soğan Pazarı arkasının düzenleneceğini ve şehir içinde faaliyet gösteren inşaat malzemecileri ile içkili yerlerin buralara taşınacağını belirten Başkan Ergün Koç, sözlerini şöyle sürdürdü;
Çöplükte sona gelindi!
            “Karacabey’in kanayan yarası Çöplüğün düzenli taşınabilmesi için 30 tonluk TIR siparişi verdik. En geç Kasım sonu ya da yılbaşına kadar çöpümüzü düzenli bir şekilde Bursa Hamitler Çöplüğü’ne taşıyacağız.”
            Karacabey’in her yerini kapsayacak alt yapı çalışmasıyla ilgili İller Bankası’na proje tek-lifini sunduklarını vurgulayan Koç, 2010 yılı ortalarından itiba-ren aşamalı ve acil olan yerlerde yapılacağını açıkladı.
            Koç, Belediye’nin İmar planını oluşturmak ve düzenli bir yapılaşma sağlamak amacıyla bitişik nizamdan, aylık nizama geçilmesi yönünde çalışma içine girdiklerini duyurdu. Bu kararın meclis tarafından alındığını kaydeden Koç, Karacabey’i bir master planına kavuşturacaklarını belirtti.
Yeniköy ve Malkara, daha da güzelleşecek!
Yeniköy’deki Balıkçı Barınağı’nın düzenlemesi yönünde mesafe alındığını dile getiren Koç, yine Yeniköy ve Malkara arasında hoş olmayan görüntülerin düzenleneceğini, o bölgelere kalıcı sosyal tesislerin yapılacağını anlattı.
            Ayı Barınağı’na yapılan ilave binalar etrafındaki peyzaj düzenlenmesinin Belediye tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken Başkan Koç, “Aynı zamanda İşçi Bulma Kurumu’nun organize ettiği, ‘İşçi Yaratma Projesi’ kapsamında özellikle 30 personelimiz Yeniköy ve Malkara’da istihdam edilerek çevre düzenlenmelerini tamamlayacağız” dedi.
            Yeniköy Orman Korusu’nun Belediye’ye devri konusunda son aşamaya gelindiğini duyuran Başkan Koç, bölgede bulunan bina ile müştemilatların düzenleneceğini kaydetti. Koç, Yeniköy ve Malkara’nın yaraşır bir şekilde halkın hizmetine sunulacağına dikkat çekti.
            Enerji tasarrufuyla ilgili bilgiler veren Koç, 5’te 1 oranında ekonomik kolaylık sağlayan ‘Led’ lamba alımının hızlandırıldığını belirterek, “Bu ampullerle, Karacabey daha güzel aydınlanacak” dedi.
            Rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanma çalışmaları konusunda projelerin sürdüğünü açıklayan Koç, yakın zamanda bunların hayata geçirileceği müjdesini verdi.
            Belediye Başkanı Ergün Koç, Malkara’da bulunan Maliye’ye ait yerin TOKİ’ye devriyle ilgili de çalışmaların devam ettiğini belirterek, bu konuda bürokratik engellerde sona gelindiğini haber verdi.
            Son olarak, Belediye’ye teşvik belgesi alınacağını açıklayan Koç, bu yönde makine teçhizat (özel tertibatlı çöp taşıma aracı, çöp bidonlarının mikrop yapmaması için onların denetlenebildiği araç ve afiş asma işlerinde kullanılacak merdivenli kamyon) alımının yapılacağını sözlerine ekledi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.