“Hijyen eğitimi” kursları başladı

Karacabey Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Sezgin Ak, “Hijyen eğitimi kursları”nın başladığını duyurdu.
İnsan sağlığı ile ilgili işlerde çalışanlara yönelik kanunen zorunlu olan 8 saatlik kursun fırıncı esnafıyla dün başladığını açıklayana Müdür Sezgin AK, başvuru durumuna göre gruplar oluştukça “Hijyen eğitimi kursları”nın devam edeceğini duyurdu.
Başvuruların, Mesleki Eğitim Merkezi’nden alınacak form ile yapılacağını kaydeden Ak, Merkez’in ilçeye uzaklığından dolayı kurs yerinin imkanlar ölçüsünde şehir merkezinde yapmayı planladıklarını da belitti.
Kanun hakkında bilgi veren Müdür Sezgin Ak, “5 Temmuz 2013 tarihli ve 28698 sayılı Hijyen Yönetmeliği ile; Güzellik ve saç bakım hizmetleri, pazarlama ve perakende hizmetleri, yiyecek, içecek hizmetleri, gıda teknolojisi ve toplum sağlığını koruyucu hizmet alanlarında çalışan meslek mensuplarına ‘Hijyen eğitimi kurs belgesi’ alma zorunluluğu getirildi.
1593 sayılı Hıfzısıhha Kanunu ile her altı ayda bir yapılan portör muayeneleri bu kanunla kaldırılıp yerine, ‘Hijyen eğitimi kurs belgesi’ alma zorunluluğu getirildi. Kanun’da yazılı zorunluluklara uymayanlara 250 TL ile 1000 TL arasında ceza öngörülüyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.