Hibe desteği duyurusu

Karacabey Kaymakamlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörlüğü’nün yüzde 65’e varan hibe desteği sağlayacağını duyurdu.

Kaymakamlıktan yapılan duyuruda, Bursa sınırları içinde besi çiftliğinden tavukçuluğa, süt çiftliğinden mandıra yapımına, su ürünlerinin işlenmesinden et ürünlerinin işlenmesine, soğuk hava depolarından kesimhanelere, kırsal alanlarda kültür balıkçılığından bal dolum tesislerine, konaklama tesislerinden restorancılığa, turizm tesislerinden pastanelere, arıcılıktan süs bitkilerine, tıbbi aromatik bitkilerden kovan yapımına kadar çeşitli yatırım konularındaki uygun projelere hibe desteği sağlandığı belirtildi.

Proje büyüklüğü 5 bin Avro’dan 3 milyon Avro’ya kadar olan projelerde, türüne göre yüzde 50’den yüzde 65’e kadar değişen oranlarda hibe desteği sağlandığı belirtilen duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörlüğü, sağladığı hibe desteklerine ilave olarak Aralık 2013 sonu itibariyle çıkılması planlanan 12. Proje Başvuru Çağrı İlanı ile birlikte aşağıda listesi yer alan yöresel ürünlerle ilgili projeleri de kabul edecek. Zeytin, zeytinyağı, Kemalpaşa tatlısı, kestane şekeri, domates ve biber salçası, turşu, konserve, reçel, meyve suyu, komposto, salamura yaprak, köy ekmeği, tarhana, pekmez, ipek böcekçiliği gibi yöresel ürünleri içeren listede yer alan sektörlerde, Bursa sınırları dahilindeki kırsal alanlarda yapılacak 400 bin Avro’ya kadar büyüklükteki projelerde uygun harcama listesinde yer alan inşaat, makine ekipman ve hizmet alımlarında yüzde 50 oranında hibe desteği sağlayacak. Destek kapsamında yeni işletme kurulumu için başvurulabileceği gibi yıllık cirosu 8 milyon TL’yi ve çalışan sayısı 50 kişiyi geçmeyen mevcut işletmeler modernizasyon için başvurabilecek.”

Yöresel ürünlerin listesi;

1- Zeytin, zeytinyağı, zeytin mamulleri, zeytinyağı sabunu,

2- Mustafakemalpaşa peynir tatlısı, kestane şekeri, hurma tatlısı

3- Domates salçası, biber salçası,

4- İpek böcekçiliği ve ipek üretimi

5- Turşu, salamura yaprak,

6- Köy ekmeği, tarhana, erişte, cevizli lokum,

7- Reçel-marmelat (ahududu, böğürtlen, şeftali, kiraz, vişne, çilek, ceviz, ayva, karadut, erik)

8- Komposto (şeftali, armut, ayva, vişne, çilek, erik, elma)

9- Meyve sebze suyu ve konservesi

10- Kurutulmuş sebze meyve

11- Köy peyniri, mihaliç peyniri, lor peyniri, çoban peyniri

12- Manda kaymağı

13- İnegöl köfte, cantık, pideli köfte, bursa kebabı,

14- Nar ve nar ekşisi, şarap

15- Enginar ve enginar konservesi, domates, şeftali, siyah incir, üzüm, ahududu, böğürtlen, çilek, kiraz, armut, pirinç

16- Tahinli pide-simit, tahin, tahin helvası,

17- Boza üretimi,

18- Karadut şurubu, pekmez (üzüm, karadut)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.