Herkes gibi yaşamak istiyoruz!

Engelli vatandaşlar yardımsever eli bekliyor:

*Karacabey’de yaşayan 200’e yakın engelli vatandaşımız, “Engelsiz Oyun Parkı” ve “Çok Amaçlı Sosyal Tesis” istediklerini duyurdu.

*Bu konuda başta Kaymakamlık ve Belediye olmak üzere, tüm yardımseverlere seslenen engelliler, “Bizi de görün. Bizler de herkes gibi yaşamak ve toplumun içinde olmak istiyoruz” dedi.

Sosyal tesis için İmaret Cami yanında (Selimiye Mahallesi) Kızılay’a ait bin 573 metrekarelik yeşil alanın çok uygun olduğuna dikkat çeken 200’e yakın engelli vatandaşlar, adını yaşatmak isteyen yardımseverlere çağrı yaptı.

            Karacabey’de engellilere ait sosyal tesis olmadığına vurgu yapan engelli vatandaşlar, “Her insanın engelli adayı olmasına karşın, 54 bin nüfuslu ilçede engellilere yönelik bir tesis bulunmaması çok büyük bir eksiklik değil midir? Engelli-Engelsiz, çocuk ve gençlerin birlikte yaşamayı oynayarak öğrenebilecekleri bir Oyun Parkı ile çok amaçlı bir Sosyal Tesis yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

            Bahar aylarını yaşadığımız şu günlerde herkesin kendini sokaklara attığını ve dilediği gibi sosyal yaşam içinde güzel dakikalar geçirdiğini ifade eden engelli vatandaşlar, toplumdan dışlanmak istemediklerini belirterek herkes gibi yaşamak istediklerini söyledi.

            Apartmanlardaki beton yığınları arasında hapis gibi yaşamak istemediklerini vurgulayan engelli vatandaşlarımız, “Bizlerin de herkes gibi sokağa çıkma, gezme, temiz hava alma, eğlenme hakkı yok mu? Sosyal ihtiyaçlarımız göz ardı edilmemeli. Beton yığınları arasında güçlükle yaşayan bizler, dışarı çıkmak ve baharın eşsiz güzelliğini hissetmek istiyoruz. Bunun hasretiyle yanıp tutuşuyoruz. Kimi zaman mimari engeller yüzünden yaşama sadece nefesimizle buğulaşan pencereden bakıyoruz ve hayaller kuruyoruz. Kimi zaman da ailemizin yardımıyla zorla sokağa çıkıyoruz ancak bu kez de sokakta ve parklarda oynayan çocuklara uzaktan bakmakla yetiniyoruz. Evimizin önü de olsa yalnızca bakıyoruz. Üzülerek söylemeliyiz ki, ilçemizde bu güne kadar engelli birinin de herkes gibi aynı oyun parkından yararlanabileceği hiç düşünülmemiştir.

            ‘Tüm çocuklar eşittir, engellilerin de oyun oynama hakları vardır’ felsefesinden hareketle, engelli-engelsiz herkesin aynı ortamda buluştuğu, ‘Engelsiz Oyun Parkı’ projesi gerçekleştirilmelidir. Bu şekilde çocuk ve gençler arasındaki engeller ortadan kaldırılabilir. Birlikte güzel vakit geçirmeleri sağlanabilir. Bu çok zor değildir. Belediyemiz tarafından Taşlık İlköğretim Okulu’na değişik kurslar için taşınan engelliler de sosyal bir tesisi hak etmektedir.

            Engelliler için yapılacak olan sosyal tesis ve oyun parkının her yerde olma imkanı yoktur. Çünkü korumasız durumdaki engellilere yapılacak olan tesisin halkın gözü önünde ve ulaşımı kolay bir yerde olması gerekir.

            Bu hizmet için en uygun yer, İmaret Cami yanında 150 metrekaresi Belediyeye, bin 573 metrekaresi de Kızılay’a ait alan çok uygundur. Şu anda söz konusu yeşil alan, Kızılay tarafından 12 Haziran Salı günü saat 10.00’da 100 bin liraya satışa çıkarılacaktır. Kızılay Genel Merkezi satışına onay verebileceğini bildirmiştir.

            Başta Kaymakamlığımız ve Belediyemiz olmak üzere tüm hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Bu yerin engellilere kazandırılması için gerekirse kampanya başlatılmasını bekliyoruz. Lütfen sesimize kulak verilsin. Bir kez daha yinelemek isteriz ki; Bizler de herkes gibi yaşamak istiyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.