Her zaman yanınızdayız!

Matlı, Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret etti:

AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik ve yönetim kurulu üyeleri ve İl Genel Meclisi Üyesi Fikret Keskin’le birlikte Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin konuğu olan Matlı, sorunları dinledi.

            Karacabey Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Süzen, ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Matlı ve AKP yöneticilerine teşekkür etti. Soğan Pazarı kavşağının Karayolları tarafından değişeceği bilgisi aldıklarını belirten Süzen, projenin değişmesi gerektiğini söyledi. Aksi halde kamyonların giriş ve çıkışlarında büyük sorunların meydana geleceğini ifade eden Hüseyin Süzen, “Ayrıca yeni Devlet Hastanesi için de bu proje sıkıntı yaratacak. Düzenlemenin daha akılcı yapılması gerekir” dedi.

            Konunun teknik ve gerçek boyutu olduğunu dile getiren AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, “Size hak veriyorum. Konunun takipçisi olacağım. Hem kamyoncu esnafımız hem de hastane trafiğinin olumsuz etkilenmemesi için girişimlerde bulunacağım” dedi.

Türkiye örnek ülke

7 aydır kutsal bir görevi sürdürmeye çalıştığını belirten Matlı, faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. “Rahmetli babamızdan aldığımız terbiyeden şaşmıyoruz” diyen Matlı, bölgesi ve ülkesi için gece gündüz koşturduğunu anlattı.

            Türkiye’nin dünyada söz sahibi ülkeler arasına girdiğini dile getiren Matlı, “Artık göç veren değil, göç alan bir ülkeyiz. Dış ve iç politikalarımız çok iyi gidiyor. Türkiye örnek alınan bir ülke haline geldi” diye konuştu.

            Bursa ve Karacabey’de hayallerin gerçeğe dönüştüğünü belirten Matlı, birçok alanda hizmetlerin birer birer gerçekleştiğini kaydetti.

            Bursa için önceki gün tarihi bir gün yaşandığını ileri süren Matlı, hızlı tren protokolünün imzalandığını dile getirdi. Matlı hızlı tren sayesinde, alternatif taşımacılığın gelişeceğini savundu.

Hizmetler gerçekleşiyor

Karacabey’in yıllardan bu yana söz verildiği halde gerçekleştirilemeyen Gölecik İçme ve Sulama Barajı konusunda büyük aşama kaydettiklerini ve Orman Bakanı’ndan bu konuda söz aldıklarını kaydeden Önder Matlı, “Yakın zamanda proje ihalesini gerçekleştireceğiz. Yeni Devlet Hastanemiz, girişimlerimiz neticesinde 100 yataktan, 150 kapasiteye çıkartıldı. Bu konuda da Şubat ayı içinde ihale tarihini alacağız. Ana arterlere duble kaliteli yollar yapıldı. Ulaştırma Bakanlığımız, bu konuda çok çalışıyor. Diğer taraftan Ova Köyleri yolunu önceliklerimiz arasına aldık. Daha sonra da Yeniköy-Boğaz yolunun düzenlenmesi için girişimlere başlayacağız. Kurşunlu, Yeniköy ve Malkara Balıkçı Barınaklarına yatırımlarımız sürüyor” dedi.

            AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, kamyoncu esnafının sıkıntılarını da dinledi. Özelikle C/2 belgeleri ve kiralık sözleşmelerinde yasalara uyulmadığından yakınan kamyoncu esnafı, mağdur edildiklerini savundu. Motorlu taşıtlar vergisinin kendilerine çok ağır geldiğini ifade eden kamyoncu esnafı, bu sıkıntının çözüme kavuşması gerektiğini belirtti.

            Her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğinin altını çizen Matlı, “Hakkınızı yedirmeyin. Hakkınızı yemek isteyenlerle sizler de mücadele edin. Şikayetçi olun. Her zaman yanınızda olduğumuzu unutmayın. Tek taraflı şikayet etmek sorunları çözmek. Yasalar, uygulandığı ölçüde önemlidir. Sizlerden isteğimiz, yasaların uygulanmasına yardımcı olmanızdır.

            Verginin tabana yayılmalı. Gıda sektörü, kayıt dışının en yoğun olduğu sektör. Bir ekmek alırken hangimiz fiş istiyoruz. Hal böyle olunca da vergide sıkıntılar doğuyor. Sorumluluğumuzun farkında olmalıyız” şeklinde sözlerini noktaladı.     

            

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.