“Her şey yeni nesil için!”

Karacabey Belediyesi’nin Tofaş ile birlikte Yeni Nesil Tofaş Projesi kapsamındayürüttüğü çocuk ve genç yaş gruplarına yönelik “Basketbol Kursları ve Tekno-Çocuk Atölyesi” bu yıl ki sezon açılışını geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi.

Dört yıl önce başlayan uygulama, çocukların ve gençlerin olduğu gibi velilerin de büyük ilgisini çekmeye devam ediyor. Karacabey Belediyespor Basketbol Antrenörü Şevki Yıldırım, kurslara katılan gençlerin ve ailelerinin bir araya gelmelerini sağlamak amacıyla sezon açılışında Tekno-Çocuk Atölyesi Salonu’nda kaynaşma ve paylaşım toplantısı yapıldığını söyledi.

Basketbol Antrenörü Şevki Yıldırım’ın öncülüğünde yapılan sporcular ve ailelerinde katıldığı toplantıya, Tofaş’ı temsilen Kartal Önel ve eski basketbolculardan Can Özpehlivan’a yer aldı ve geçen yıllarda yapılan uygulamalar ile bu yıl yapılacak olan uygulamalar gündeme getirildi.

Yıldırım, “Yeni Nesil Tofaş Projesi ile çocuklarımız çok şanslı ve geleceğe umutlu, kişisel gelişimlerinde bir adım önde başlıyorlar. Bugün 4. Yılımızın sezon açılışını paylaşım günü yaparak ailelerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Ayrıca Kartal Önel ve Can Özpehlivan’ın katılımlarıyla onure olduk. Karacabey’e gelip bizim için önemli bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları bizi çok mutlu etti. Toplantıya katılan velilerimizin önerileri yol haritamız oldu. Geleceğimizin teminatı olan çocuk ve gençlerimize yönelik olarak yapılan sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin ilçemizde de artması en büyük dileğimizdir. Bu sayede çocuk ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalmasını ve boş zamanlarını doğru kullanmasını sağlayabiliriz. Sağlıklı kuşakları böyle yetiştirebiliriz. Bu amaç doğrultusunda yapılan her türdeki katkı önemsenmelidir. Katkıları yapan kişi, kurum ve kuruluşlar takdir edilmelidir. Çocuklarımızın soysal ve kültürel gelişimlerine yardımcı olabiliyorsak bu bizim için büyük bir gururdur. Geleceklerini inşa ederken yanlarında küçük bir anı olarak kalmaya devam edeceğiz. Basketbol Kursu ve Tekno-Çocuk Atölyesi uygulamaları ile ilgili olarak başta büyük emeği geçen Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan’a, Tofaş’a, Yeni Nesil Tofaş Projesi Sorumlusu Kartal Önel’e, Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Vural’a, Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Esra Taştekin Palabıyık’a ve en önemlisi bizi bir an bile yalnız bırakmayan ailelere ve bugün yanımızda olan eski basketbolculardan arkadaşım Can Özpehlivan’a sonsuz teşekkürler ediyorum” şeklinde konuştu.

Tofaş’ı temsilen katılan Kartal Önel de konuşmasında genç sporculara tavsiyede bulundu. Hayatının her alanında daima spora yer verdiğine dikkat çeken Önel; “Sporu yaşamıma enerji unsuru olarak kattım. Öğrencilere vereceğim en önemli tavsiyem okul hayatlarını mutlaka sporla desteklemeleri olacaktır. Hayattan zevk alacağınız bir unsurla okul hayatınızı birleştirin. Okul ve sporla hayatınızı birleştirdiğiniz de daha da çok başarılı olabilirsiniz. Hayatınızın sonuna kadar sporun içerisinde kalın. Sağlıklı zihne ve sağlıklı bir vücuda spor sayesinde ulaşırsınız. O yüzden okul hayatınızla, sağlığı, sporu ve akademik başarıyı birlikte götürmenizi diliyorum. Hepinizin başarılar artarak devam etsin” dedi.

Eski basketbolculardan Can Özpehlivan’da konuşmasında öncelikli olarak velilere seslenerek, “Küçük yaşta yetenekleri yakalamak kolay olmuyor. Biz bunun için bir yöntem bulduk. Çocuklarımızı bilgisayar bağımlılığından kurtarıp spora yönlendirmeliyiz. Çocuğumuzun yaratıcı ve daha mutlu olmasını istiyorsak hayatına sporu mutlaka eklemeliyiz. Genç yetenekleri de spora ilgilerinden ve azimlerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Karacabey Basketbol Takımı sporcuları ve aileleri kaynaşma toplantısından çok memnun kaldıklarını ve bu tür etkinliklerin daha sık olmasını istediklerini dile getirdi.

Kaynaşma ve paylaşım toplantısının ardından sporculara katılım belgesi takdim edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.