HEM’in TSM Korosu mest etti

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu, sanatseverler tarafından oldukça beğenilen bir konserle yine gönülleri mest etti.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde vatandaşlar salonu tıklım tıklım doldurdu. Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu yaklaşık 7 ay süren çalışmasını verdikleri konserle taçlandırdı. TSM Korosu, birbirinden güzel eserleri seslendirerek Karacabeylilere müzik ziyafeti yaşattı. Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen ve Kadir Masalcı önderliğinde hazırlanan 34 kişilik koronun, Hüzzam repertuardan oluşan iki bölümlük konseri izleyicilerden tam not aldı.
Birbirinden güzel sanat müziği eserlerinin icra edildiği konser programına; MHP Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Baro Temsilcisi İbrahim Emir, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hatice Kılıç, MHP Meclis Üyesi Ferruh Artan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Ulga, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Özyaman ve müdür yardımcıları, Mustafakemalpaşa Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin Vural’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.
Kalabalık bir vatandaş topluluğunun izlediği konserde, koro üyeleri Türk Sanat Müziği’nin birbirinden güzel parçalarını seslendirdi. Sevinç, hüzün ve kederle dolu duyguların yansıdığı nadide eserlere doyumsuz yorumlar sunan Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Topluluğu, konserin ilk bölümünde koro olarak seslendirdiği Hüzzam makamındaki şarkılara yer verdi. İkinci bölümde ise solo şarkılar yer aldı.
Dinleyenlerin beğeni ile izlediği ve ayakta alkışladığı programın sonunda konuşan Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Özyaman, “Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde oluşturduğumuz koromuzun konserini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Koromuzun şefi Kadir Masalcı’ya ve bu güzel gecenin oluşmasında emeği geçen ve özveriyle çalışan koro üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yaklaşık 7 aylık bir çalışma ile karşınıza çıkan ve bu güzel geceyi bize yaşatan koronun profesyonel sanatçılara taş çıkartan performanslarından dolayı kendilerini gönülden kutluyorum.” dedi.
Konser, tüm koro ve salonu dolduran sanatseverlerin hep birlikte okudukları Karcığar Makamı Kara Bulutları Kaldır Aradan şarkısı ile sona erdi. Konserin bitimin de Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Topluluğu tüm konuklar tarafından tebrik edilerek teşekkür çiçekleri sunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.