HEM, yeni döneme hazır!

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, 2009-2010 eğitim öğretim yılında açılması düşünülen kurs çeşitleri ile şuan ki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
            Talepler doğrultusunda açmayı planladıkları 114 kurs dışında, daha farklı kursların da hizmete girebileceğine dikkat çeken Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Çalı, bu yıl da aktif bir sezon geçireceklerini kaydetti.
            Şu anda 5 çeşit kursla hizmeti sürdürdüklerini an-latan Çalı, yeni dönemde her türlü ihtiyaca yönelik faali-yetlerle hizmet çıtasını yükselteceklerini belirtti. İşkur protokolünde sona gelindi
            2009 yılında İşkur’la imzalanan protokol gereğince Bilgisayar İşletmenliği için 60 ve Bilgisayarlı Muhasebe için de 95 kişilik kurslarda sona gelindiğini anlatan Çalı, bu sayede günlüğü 15 TL’den kursiyerlere istihdam sağlandığını kaydetti.
            Bilgisayar İşletmenliği kurslarının sona erdiğini duyuran Çalı, Bilgisayarlı Muhasebe için ise, son 15 kişilik grubun, Tamer Belli öğretmenliğinde 1 Eylül’den itibaren eğitimlerini sürdürdüğünü belirtti.
            Ekim’in 3. haftasında sona ermesi beklenen son grup Bilgisayarlı Muhasebe kurslarında, şu ana kadar yaklaşık 80 kişinin eğitim aldığı bildirildi.
            4 Mayıs’ta başlayan ve 140 kişiye istihdam olanağı sağlanan kurslara Kaymakam Dursun Balaban ile Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın büyük destek verdiği kaydedildi.
İğne Oyası göz kamaştırıyor
            Halk Eğitimi Merkezi’nde devam eden “İğne Oyası Tablo Yapımı Kursu” ilçedeki ev hanımlarına iş olanağı sağlaması bakımından dikkat çekiyor. Belma Güden eğitmenliğinde süren kurslarda, iğne oyası kültürünü yeniden gün ışığına çıkarmak amaçlanıyor.
            Kaymakam Dursun Balaban önderliğinde ve Belediye Başkanı Ergün Koç’un desteğiyle verilen kurslarda, bayanların yaptıkları birbirinden güzel eserler, büyük beğeni topluyor.
            Bunların dışında, “Rusça” kursunun 15 Ekim’de başlanması planlanırken, Cezaevi’nde, “Okuma-Yazma”, Jandarma Trafik’te, “İlk Yardım” ve Erlere yönelik, “Kazan Yakma” kurslarının da tüm hızıyla sürdüğü bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.