Hayvan hırsızlarına darbe

Mustafakemalpaşa Jandarma Komutanlığı’nın büyükbaş hayvan hırsızlarına karşı başlattığı operasyon, büyük başarı ile sonuçlandı. 
            Suçüstü yakalanan hayvan hırsızlarına büyük darbe vuruldu. 23 Ekim günü saat 18.00 sıralarında Alacaat ve Hacıahmet Köyleri arasındaki ormanlık alanda otlayan büyükbaş hayvanlar silahla öldürülmek istendi. Hırsızların daha sonra bir araca binip kaçtıkları tespit edildi.
            İhbar üzerine olay yerine yakın bölgede olan Devecikonağı Jandarma Karakol Komutanlığı’nca şüphelilerin kaçış yolu kapatılarak, araç Bük Köyü yakınında durduruldu ve şahıslar yakalandı.
            Şahısların kullandıkları 34 YP 959 plakalı araç içinde yapılan aramada hayvan hırsızlığında kullanılan 1 adet balta, 1 adet satır, 1 adet urgan ip, 4 adet eldiven, 2 torba çöp poşeti, 1 adet eğe, 7 adet kasap bıçağı, 1 adet 9 mm tabanca ve bu tabancaya ait 43 adet mermi bulunarak el konuldu. Aracın bagaj kısmında ayrıca kan izleri ve deri parçaları bulundu.
            Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, olay yerinde inceleme yapıldıktan sonra, 4 şahıs büyükbaş hayvan hırsızlığına teşebbüs etmekten gözaltına alındı.vŞahısların çok sayıda çarpık adres vermesi üzerine, sabit ikamet sahibi olmadıkları tespit edildi.
            Şüphelilerden İ.O’nun Bursa’daki adresinde yapılan aramada, evinin altında daha önce market olarak kullanılan alanda, hayvan kesimi yapıldığı, kesilen hayvanları asmak için 1 adet çengel, hayvanları parçalamak için 1 adet demir testere, 1 adet tabanca ve 1 adet kısaltılmış av tüfeği ve 1 adet büyükbaş hayvan derisine el konuldu.
            Jandarmada düzenlenen evrakla birlikte adliyeye sevk edilen şüpheliler, H.C., H.Ö., H.T. ve İ.O çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler. 27Ekim günü köy halkının katılımıyla birlikte olay yerinde yapılan araştırmada, silahla vurularak öldürülen büyükbaş bir hayvan bulundu.
            Hayvan üzerinde yapılan incelemede, görevli veteriner hekim tarafından 2 adet mermi çekirdeği çıkarılarak, kriminal laboratuar tarafından incelenmek üzere muhafaza altına alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı’nın muhtarlara yönelik 08 Ekim’de Öğretmenevi’nde yaptığı toplantının büyük katkı sağladığı vurgulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.