“Hayaller Hızlı Tren; Gerçekler Büyükşehir’in tamir ettiği ana cadde!”

Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Murat Tanrıverdi, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın hayal dünyasında yaşadığını ileri sürerek, gazetelerde duyurduğu “Karacabey’e Hızlı Tren müjdesi” haberinin vatandaşların kafasında soru işaretleri yarattığını savundu.
Tanrıverdi yazılı yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Karacabey Belediye Başkanı Sayın Ali Özkan’ın birkaç gün önce AKP İlçe Başkanı Erdem İşcan’la birlikte gazetelerden verdiği Yüksek Hızlı Tren haberi vatandaşlarımızın kafasında yine çeşitli soru işaretleri oluşturmuştur. Bilecik-Bursa arasında bile akıbeti belirsiz olan hızlı trenin bir anda Karacabey’e gelmesi ancak Karacabey’in şehir hizmetleri gerçeklerinden uzaklaşmış olan bir Belediye Başkanı’nın hayal gücüne yakışan açıklamalardır. Ancak Sayın Belediye Başkanı’nın, hayal ticaretine olan güveni, bu şehirde bunun iyi prim yaptığını bilmesindendir. 16 Nisan 2017 referandumunda başlayan, İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi’ni kendine mal etme kibri, 31 Mart yerel seçimlerinde TEKNOSAB’la 150.000 kişiye iş yaratma vaadiyle daha da katmerlenmiştir.
Ama olsun, değerli halkımız bu şehirde 25-30 yıldır Gölecik Barajı’ndan gelecek içme suyu hayaline, Yeniköy yolunun çift şeritli olma hayal ve vaatlerine o kadar alışkındır ki, onların üzerine hızlı tren hayalinin konması çok da şaşırtıcı değildir. İnsanlarımız şimdiden, önümüzdeki yıl Ankara Garı’ndan hızlı trene binip 2 saat sonra Çalı Mahalle’de ineceklerine kendilerini adapte etmişlerdir. İsteyenler sosyal medyada yapılan yorumlara bakabilir.
Tabii ki başımızdakiler Yüksek Hızlı Tren müjdesini pompalarken, Karacabey’in ana caddesindeki bir tabela bizi gerçekle yüzleştirmektedir: Tabelada; “BU YOLDA YAPILAN ÇALIŞMA BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YAPILMAKTADIR” yazmaktadır ve gerçek ortadadır. Geçen seçim döneminde tamirat adı altında daha da bozulan anayolumuza bu sefer sağ olsun Büyükşehir Belediyesi el atmış; ana caddemizi biraz olsun yoldan beri hale getirmiştir.
Karacabey’imizin gerçek gündemi Yüksek Hızlı Tren değildir. İlçemizin gerçek gündemi, sokakların temizliği, yaya kaldırımlarının kullanışlılığı, Yeniköy’ümüzün bir türlü bitmeyen sahil projesi ve yolu, kalitesiz içme suyu, köylerimizin ulaşım sorunları gibi hepimizi direkt olarak ilgilendiren sorunlardır. 31 Mart seçimlerinin üzerinden 7 ay geçmiştir.
Bu kadar rehavet artık yeter. 7 ay böyle geçti ama 5 yılı böyle geçirmek pek mümkün gözükmemektedir. Artık Sayın Belediye Başkanı’nın VİP minibüsünden inmesi ve şehrin en ücra köşelerine kadar sağına soluna dikkatlice bakarak yürümesinin vakti gelmiştir. Bakan göz görür.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.