Hastanelerde yeni dönem başlıyor

Sağlık Bakanlığı’nın yeni uygulaması Karacabey’i de değiştirecek:

Yeni uygulama ile Karacabey Devlet Hastanesi de değişikliğe uğrayacak. Başhekim Yavuz Kaan Bütün ile birlikte idari yapının da kesin olarak değişeceği belirtildi.

“Başhekim” kavramının kaldırılacağı yeni uygulamaya göre, Bursa’da tüm hastanelerden sorumlu Genel Koordinatör olacak. Bursa Merkez ve ilçelerdeki Devlet Hastaneleri’nde ise Başhekim yerine “Hastane Yöneticisi” görev yapacak.

Kısa süre içinde başlanacağı bildirilen bu uygulama ile Karacabey Devlet Hastanesi’nden sorumlu yöneticinin de belirlendiği öğrenildi. Şimdilik ismi açıklanmayan yeni Hastane Yöneticisi’nin Beyin Cerrahı olduğu ve İstanbul’dan geleceği belirtildi.

Diğer taraftan Devlet Hastaneleri’nde görev yapacak tüm doktorların ve idarecilerin sözleşmeli olacağı ifade edildi. Bu sayede işini yapmayan, aksatan ya da görevini kötüye kullanan personelin sözleşmelerinin iptal edileceğine dikkat çekildi. Bu uygulamada performans değerlendirilmenin esas alınacağı ve sağlık hizmetlerinin daha verimli olmasının amaçlandığı dile getirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.