Hastane’de yeni cihazlar hizmette

Karacabey Devlet Hastanesi’nde 3 yeni cihaz devreye alındı. Elektroensefalografi (EEG), Kulak Burun Boğaz (KBB) Endovizyon Ünitesi ve Perimetri (Göz Alanı Cihazı), Karacabey Devlet Hastanesi’nde hizmete başladı.
Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mehmet Petek ile Sağlık Bakım Hizmetler Müdürü Filiz Özkan, yeni cihazları tanıttı. Devlet Hastanesi’nin her geçen gün daha verimli hizmet verdiğini belirten Petek, “Hastalarımıza en iyisini sunmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.
Elektroensefalografi (EEG) Cihazı
Epilepsi (Sara) hastalığının ön tanısında kullanılan bir tetkik olan EEG Cihazı, Noröloji Kliniği’nde Uzman Doktor Özlem Göçmez, Ebe Hemşire İnci Gündüzhev ve Hemşire Pembe Sevim tarafından çekimlere başladı. EEG çekiminin uzman doktorun gerekli görmesi durumunda yapıldığı bildirildi.
Kulak Burun Boğaz (KBB) Endovizyon Ünitesi
Kulak Burun Boğaz Kliniği’nde Op. Dr. Aydın Ceyhan ve Op. Dr. Osman Durgut tarafından hizmet vermeye başlayan Endovizyon Ünitesi, tüm KBB hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılıyor. Full HD görüntü kalitesi ve 8 saat kayıt özelliği bulunan yeni cihazın; ses cerrahisi tanı ve tedavisinde, endoskopi sinüs cerrahisinde (kapalı sinüs ameliyatlarında) ve kapalı burun eğriliği operasyonlarında kullanıldığı bildirildi.
Perimetri (Göz Alanı Cihazı)
Glokom (Göz Tansiyonu) hastalığının teşhisi ve takibi açısından çok önemli bir yer tutan Perimetri Cihazı’nın bu bölgede şu an için yalnızca Karacabey’de kullanıldığı belirtildi. Tedavisi uzun olduğu için randevulu sistemle haftada 3 gün çalışan cihaz, Op. Dr. Adnan Canlı ve Op. Dr. Ceren Toprak tarafından hastaların hizmetine sunuluyor. Göz tansiyonu hastalığının takibinde doktora yön veren Perimetri’nin önemli bir teşhis cihazı olduğu vurgulandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.