Hastane yerinde uzlaşma

Borsa ile Belediye anlaşınca takas karşılığı imzalar atıldı;
Karacabey gündemini uzun süredir meşkul eden, “Yeni Devlet Hastanesi” konusunda dün anlaşma sağlandı.
            Soğan Pazarı yanında 32 dönüme yapılacak yeni Devlet Hastanesi için Ticaret Borsası 13 bin 338 metrekare yerini, aynı bölgedeki bin 718 metrekarelik arsa ile takas etti.
            Borsa’nın bedel farkı istemeden uzlaşma sağlaması memnuniyet yarattı.
            Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleşen imza töreninde konuşan Kaymakam Dursun Balaban, Karacabey adına büyük bir hizmeti gerçekleştirmenin heyecanı içinde olduklarını belirtti. Ticaret Borsası’nın örnek bir davranışta bulunduğuna dikkat çeken Balaban, “İlçemize kazandırmak istediğimiz modern Devlet Hastanesi için özveride bulunan Ticaret Borsası yöneticilerine, bizlere bu konuda yardımcı olan bürokrat ve siyasilere teşekkür ediyorum. Karacabey’e hayırlı olsun” dedi.
Koç, katılmadı!
Kaymakam Balaban, 2011’in ilk yarısında hizmete açılması düşünülen hastanenin 150 yataklı olacağını bildirdi. Balaban, hastane odalarına birden fazla yatak koyulduğu takdirde kapasitenin artacağına da dikkat çekti.
            AK Parti İlçe Başkanı Adem Surguç, Tapu Müdürü İbrahim Küçük, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Doğan Orhan ile yöneticilerin hazır bulunduğu imza töreninde Belediye Başkanı Ergün Koç yer almadı.
            Hastane yeri konusunda yaptığı açıklamalarla gündeme oturan Başkan Koç’un Mustafakemalpaşa’da olduğu ve imza törenine bu nedenle katılmadığı bildirildi.
            Takas sözleşmesi, Ticaret Borsası adına Başkan Ekrem İşcan, Başkan Yardımcısı Murat Bertan ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Durmaz ile Mal Müdürü Abdulhalim Sırnaç arasında imzalandı.
            İmza törenin ardından Kaymakam Dursun Balaban ile Ticaret Borsası Meclis Başkanı Doğan Orhan, takas tapularını karşılıklı olarak birbirlerinden aldı.
            Karacabey’e hizmet adına çalıştıklarına işaret eden Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İşcan, oy birliği ile aldıkları takas kararından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Birlikte önemli karara imza attıklarını ifade eden İşcan, “Borsa olarak sağlık konusuna olan hassasiyetimiz nedeniyle böyle bir karar aldık. Karacabey adına aldığımız bu karar bizler adına onur vericidir. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.
            Kaymakam Dursun Balaban, tam teşekküllü hastane için projenin çizim aşamasında olduklarını, Yeni Devlet Hastanesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte, şu anda hizmet veren A ve B Blok’un Sağlık Bakanlığı’nca TOKİ’ye tahsis edileceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.