Hastane temelini Şubat ya da Mart’ta atacağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Karacabey'e yapılacak Devlet Hastanesi ile ilgili ihalenin gerçekleştiğini ve Şubat ya da Mart ayında temelinin atılacağını söyledi.
    Bursa'ya inşa edilmesi planlanan sağlık yatırımlarıyla ilgili önemli bilgileri kamuoyuyla paylaşan Arınç, bin 500 yataklı Sağlık Kompleksi'nin Yunuseli'ne yapılacağını söyledi. Arınç, hastanenin temelini bu yıl içinde atacaklarını dile getirdi. Arınç, Bursa'da yerel seçimin ardından açıkladıkları 100 projenin geldiği aşamaya ilişkin Ak Parti Bursa İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenledi. Bursa için yaptıkları projeler hakkında bilgi veren Arınç, özellikle sağlık yatırımlarına dikkat çekti.
    Yeri konusunda belirsizlik nedeniyle yapımı geciken Sağlık Kompleksi'nin Yunuseli'ne yapılacağı bilgisini veren Arınç, şöyle konuştu: "Bin 500 yataklı sağlık kompleksini tamamladık. Sağlık kampüsü ile ilgili olarak Danıştay'ın engelleri ile karşılaştık. Bu engelleri aşacağımıza inanıyoruz.
    Sayın Başbakanımızın kuvvetler ayrımı konusunda yaptığı eleştirilerde en yüksek payı Danıştay'ın bu konuda verdiği kararlar oluşturdu. Bir şeyler yapılmak istenirken zamanında görüş belirtmemek suretiyle veya bazı ihaleleri veya satışları iptal etmek suretiyle bu konuda bir engel oluşturduğunu hepiniz şikayetlerden takip ediyorsunuz. Ama Bursa için yıllar beri konuşulan ve vaatlerimizden de en önemli ağırlık noktalarında birisi olan sağlık konusunda bir Samanlı ve Otosansit düşünülürken yer bulma gayretinin bize vakit kaybettirdiğini itiraf etmeliyim. Ancak şu andaki gelişmeler belli kurumlarla yapılan çalışmalar bin 500 yataklı Bursa dev sağlık kompleksini, kısmet olursa Yunuseli'ne inşa edeceğiz. Hastanemizin temelini bu yıl atacağız.”
    İnegöl hastanesinin bu yıl içinde tamamlanmasını ümit ettiklerini, Mustafakemalpaşa hastanesinin bu yıl da bitirilmesini hedeflediklerini belirten Arınç, şöyle devam etti: "Bu hastane için mühürlenme olayı gündeme geldi. Türkiye hukuk devleti. Biz temel atıyoruz Sağlık Bakanlığı hastane yaparken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın vefakar çalışanları usulsüzlük var diye araştırma yapmışlar mühürlemişler. Kabahat müteahhitte. Mühürler açılacak ve inşaat devam edecek. Ak Parti döneminde hukuk her zaman hakim oluyor. Bir taraf böyle bir taraf böyle. Herkes işini en iyi şekilde yaparsa evinin önün süpürürse her şey güzel olacak.”
    Arınç, hastane yatırımları hakkında şunları dile getirdi: "100 yataklı Mudanya Devlet Hastanesi'ni de bu yıl bitireceğiz. Karacabey'e daha başlamadık ama ihale yapıldı, şubat ya da mart ayında temelini atacağız. Orhaneli devlet hastanesini açtık. Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi'ni bahar aylarında hizmete açıyoruz. Çekirge Devlet Hastanesi, çalışmalar sürüyor. Acemlerdeki merkez komutanlığının arazisini kullanmayı düşünüyoruz. Kurumlar arasında çalışma devam ediyor.”
    Nilüfer ilçesine yapılacak 250 yataklı devlet hastanesinin FSM'de yapılacağını ifade eden Arınç, şu bilgileri verdi: "FSM'deki arazi ile ilgili tartışmalar söz konusuydu Ak Parti olarak söz verdiğimiz gibi FSM bulvarındaki araziye yapacağız. Yapım ihalesine de önümüzdeki günlerde çıkmayı planlıyoruz. Türkiye'de kurulması öngörülen sağlık serbest bölgenin kurulmasına talip olduk. Antalya ve İzmir'de buna talip. Bu konuda 5 bin dönümlük araziye ihtiyaç var. Bu araziyi planladık. Bakanlık ile görüşmelerimize devam ediyor. Bursa bu yatırım fazlasıyla hak ediyor. Serbest bölgesi için yurt dışından yatırım yapmak isteyen güçlü kuruluşların taleplerini almaya başladık. Bursa 55 yaş üstü denilen 3. yaş turizm için her türlü kapasiteye sahip, Mustafakemalpaşa’daki Tümbüldek kaplıcalarını bu iş için düşünüyoruz.”
    Yüksek İhtisas Hastanesi'nin olduğu yere yeni bir hastane planladıklarını belirten Arınç, Gemlik ve Mustafakemalpaşa'ya 2 ağız diş sağlığı merkezi Osmangazi'ye de 2 ağız diş sağlığı merkezi yapılacağını ifade etti. Ayrıca şehirdeki 36 olan acil servis istasyonu 48'e, 50 olan ambulans sayısını da 62'ye çıkarttıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.