Hastane sağlık için büyüyor!

Karacabey Devlet Hastanesi’nde evde bakılamayacak durumdaki hastalara yönelik kurulan “Palyatif Bakım Merkezi”nin açılışı dün gerçekleştirildi. Hastanede ayrıca Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla İşadamı Münir Öztürk’ün anne ve babasının hayrına yaptırdığı Hayriye-Hasan Öztürk Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Dekontaminasyon Ünitesi’nin de açılışı yapıldı.
Sağlık hizmetinin yaşamın başlangıcından ölüme kadar her an ihtiyaç duyulan bir hizmet olduğunun anımsatıldığı açılış programına; AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Bennur Karaburun, Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan ile daire amirleri, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve hastane yetkilileri katıldı.
Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda ilk olarak konuşan Hastane Yöneticisi (Başhekim) Op. Dr. Mehmet Petek, yaşlı ve bakıma muhtaç hastalara yönelik kurulan Palyatif Bakım Merkezi’nin hizmete girmesiyle Karacabey’deki önemli bir ihtiyacın giderildiğini vurguladı. Petek, “Hastanenin 6. Katında, 20 yataklı olarak dizayn edilen fiziksel, psikososyal ve manevi gereksinimlerin karşılanması yoluyla hastanın acısının giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı bir bakım şekli olan “Palyatif Bakım Merkezi”nde yaşlı ve bakıma muhtaç hastaların tedavilerin yapılacak. Bu hizmetten herhangi bir ücret alınmayacak. Ancak tek şart, hastanın yanında mutlaka refakatçı bulundurulması gerekiyor. Bu hizmet, bakıma ihtiyacı olan hastalarımız ile refakatçilerine büyük kolaylık sağlayacaktır. İlçemize hayırlı olsun” dedi.
Petek’in ardından konuşan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, ilçeye kazandırılan Palyatif Bakım Merkezi ile ‘sosyal devlet’ anlayışının güzel bir örneğinin Karacabey’de gerçekleştirildiğini söyledi. Palyatif Bakım Merkezleri’nin tıbbi bir bakım evi olduğunu belirten Aşkın, Karacabey’e kazandırılan bu hizmetle birlikte Bursa genelinde 150 yatağa ulaştıklarını kaydetti. Aşkın ayrıca, bu hizmetin hasta ve vatandaşlarda memnuniyeti de yükselttiğine vurgu yaptı.
Belediye Başkanı Ali Özkan, Palyatif Bakım Merkezi’nin Karacabey’e hayırlı olmasını dilerken, emeği geçenlere teşekkür etti.
Bursa’nın gerçekleşen sağlık projeleriyle adeta birbiriyle yarıştığına dikkat çeken Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, “Devlet Hastaneleri’nin artık ‘Özel’den farkı kalmadı. 36 yıldır mülki amirim, devlet ve hükümetin her alanda bu kadar güzel hizmetler ürettiği başka bir dönem hatırlamıyorum. Ülkemiz büyük bir tehlike atlattı. Ancak birlik ve beraberliğimizi bozmamalıyız. Bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AK Parti Bursa Milletvekilli Emine Yavuz Gözgeç, bir insanın sağlık hizmetlerinden yararlanmasının ‘yaşam hakkı’ olduğunu söyledi. Yaşlı ve bakıma muhtaç hastalara yönelik yapılan bu hizmet nedeniyle yetkililere teşekkür eden Gözgeç, “AK Parti döneminden önce hastanelerin durumu ortadaydı. Hastaneler kuyruklardan geçilmiyordu. Ancak hastanelerimiz şimdi hem fiziki hem de sağlık hizmetleri bakımından çok güzel işler yapıyor. Koalisyon hükümetleri zamanında istikrarı bulamayan ve yatırım üretemeyen ülkemiz, AK Parti hükümetleri ile birlikte istikrara kavuştu” dedi.
Konuşmaların ardından hastaneye bağışlarda bulunan hayırseverler onurlandırıldı. Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla hastaneye yaptırılan Hayriye-Hasan Öztürk Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Dekontaminasyon Ünitesi nedeniyle İşadamı Münir Öztürk, AK Parti Bursa Milletvekilli Emine Yavuz Gözgeç tarafından teşekkür plaketiyle onurlandırıldı. Öztürk’a ayrıca, bu anlamlı katkısı nedeniyle KTSO Başkanı Naci Güncü tarafından Türk bayrağı motifli bir tablo hediye edildi.
Söz konusu Dekontaminasyon Ünitesi’ni anne ve babasının hayrına yaptırdığını belirten İşadamı Münir Öztürk, “Devlet her şeye yetemeyebilir. Halka hizmetler konusunda vatandaş ve hayırseverlerimizin de devreye girmesi gerekir. Bu katkımın hayata geçmesinde, hastane ve vatandaş buluşmasına öncülük eden başta Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Naci Güncü’ye, hastane yönetimine ve ilgililere çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Öztürk’ün ardından bir plaket de Karacabey’in eski Belediye Başkanları’ndan Muhittin Tüydeş’e verildi. Hastaneye önemli bağışlarda bulunan Tüydeş’e plaketini, KTSO Başkanı Naci Güncü takdim etti.
Karacabey’in her geçen gün geliştiğine ve kalkındığına vurgu yapan Tüydeş, “İlçemize güzel bir hastane kazandıran devlet yetkililerine teşekkür ediyorum.” dedi.
Öte yandan hastaneye bağışta bulunan ancak programa katılamayan Selçuk Eraslan’a ise plaketinin daha sonra verileceği belirtildi.
Programından ardından Palyatif Bakım Merkezi’nin açılışı gerçekleşti. Bu açılışın hemen ardından da Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası aracılığıyla İşadamı Münir Öztürk tarafından anne ve babasının hayrına yaptırılan Hayriye-Hasan Öztürk Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Dekontaminasyon Ünitesi’nin (KBRN) açılış kurdelası kesildi. Törende, kitle imha silahları (NBC), Endüstriyel kazalar, Nükleer reaktör kazaları, Biyolojik silahlar, virüsler ve tehditler sonrası sıvı, buhar, gaz ve katı haldeki tehlikeli kimyasallara, radyasyona, biyolojik tehditlere ve endüstriyel kazalara karşı maksimum koruma sağlamak amacıyla hizmet verecek olan KBRN’nin de Karacabey’e hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.