Hastane inadı!

Borsa’nın Hastane yerini parayla satmaya kalkması eleştirildi:
Karacabey Belediyesi’nin “Eylül Ayı Meclis Toplantısı” genelde sakin geçerken, yalnızca bir gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.
            Belediye Başkanı Ergün Koç önderliğinde tam kadro toplanan iktidar ve muhalefet meclis üyeleri önceki akşam uyumlu bir görüntü çizdi.
            Toplantıya AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi Başkanları; Adem Surguç, Orhan Karabaş, Ayhan Tayfur ile Hamit Çavdarlı, Belediye personeli ile vatandaşlar katıldı.
            5 maddenin görüşüldüğü toplantıda ayrıca gündem dışı gelen 6 konuda karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında Bayındırlık ve İmar Komisyonu’ndan gelen plan değişikliği konuları daha fazla göze çarparken, Engelliler Komisyonu’nun hazırladığı rapor oy birliğiyle kabul edildi.
Özürlülere tekerlekli sandalye
            Karacabey’deki engellilerin saptanması ve ihtiyaçlarının belirlenmesi için hazırlanan raporda; ilçede oturan sakatlık oranı yüzde 40 ve üzeri olan engelli vatandaşlara “Özürlü Kimlik Kartı” verilerek, Belediyeye ait şehir içi ve şehir dışı toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
            5393 sayılı Belediye Kanununun 60. maddesine göre, Karacabey ve köylerde oturan vatandaşlara sosyal destek sağlamak amacıyla ihtiyaca göre 10 adet tekerlekli sandalye alınması ve bunların Engelliler Komisyonunca belirlenenlere verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
            Son günlerde gündemden düşmeyen yeni Devlet Hastanesi ile ilgili Ticaret Borsası’nın Belediye ve Kaymakamlığı kandırdığını iddia eden Başkan Koç, konuyu meclise taşıdı.
Borsa yalan söylüyor
            Gündem dışı görüşülen konuyla ilgili meclisi bilgilendiren Koç, “Ticaret Borsası’dan olumsuz bir yanıt gelirse, biz bu arsayı gerektiğinde satın alalım. Satın aldıktan sonra Sağlık Bakanlığı’na tahsis edelim. Treni kaçırmayalım. Sizden bu yönde yetki istiyorum” dedi.
            Ticaret Borsası’nın arsa sürecinde kendilerini sürekli oyalayarak kandırdığını dile getiren Başkan Koç, “Bize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne konunun iletildiğini ve yanıt beklediklerini söylediler. Ancak bunun gerçek olmadığını öğrendik. Ticaret Borsası ne acıdır ki, bizi ve Kaymakamlığı kullanmak istiyor. Gerçeği öğrendiğimizde ben ve Kaymakamımız Dursun Balaban çok üzüldük.
            2 hafta önce Meclisi olağanüstü toplayarak Soğan Pazarı karşısındaki 20 dönümlük alanda imar değişikliğine gittik. İlçemiz adına önemli bir proje olan bu yatırımın gelmemesine seyirci kalamayız. Meclisimiz oy birliğiyle yatırımı destekledi. 32 bin metrekare alana yapılması düşünülen hastane için 13 bin metrekarelik arsanın da tahsisi gerekiyor. Bu alana ilişkin olarak Borsa’dan bir aydır yanıt beklendi. Ancak, Borsa yetkilileriyle yapılan görüşmelerde konuyu TOBB’a sorduklarını ve yanıt beklediklerini ifade ettiler. Bu arada geçen süre içinde yazık ki, şahsımın ve Kaymakamlığın kullanılmak istendiğini anladık. Borsa’nın TOBB’a böyle bir talebinin olmadığını öğrendik. Bu durum bizleri oldukça üzdü.
Arsayı gerektiğinde satın alalım
            Ülkemiz pek tabii ki de bir hukuk devletidir. Kimsenin kimseye hesap vermesi gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak, gerek şahsımın ve gerekse Kaymakamlık Makamının yanıltılmış olması üzüntü vericidir.
            En az Belediye kadar diğer tüm kurum ve kuruluşların da Karacabey’e hizmet ettiğinden kuşkumuz yok. Ancak bazı siyasi nedenlerle yada buna benzer ayak oyunlarıyla böyle bir projenin önünü kesmeye çalışmak ilçemize yapılacak en büyük kötülüktür. Bu düşüncelerden hareketle hastanemizin hayata geçirilmesini teminen, gerektiğinde Borsa’mız mülkiyetindeki gayrimenkulün Belediye olanaklarıyla satın alınması ve bu yerin Sağlık Bakanlığı’na bedelsiz olarak verilmesini istiyoruz” diye konuştu.
Fıçıcı: Basına verilmeden önce Borsa’yla görüşülmeliydi!
            Başkan’ın ardında söz alan bazı meclis üyeleri görüşlerini bildirdi. CHP’li Bülent Fıçıcı, “Konu basına verilmeden önce Borsa yetkilileriyle konuşulmuş olsaydı daha etik düşecekti” dedi. Fıçıcı, Ticaret Borsası arsasının bedelsiz verilmesi konusundaki ısrarlar nedeniyle tereddüte düştüğünü kaydetti.
            CHP’li Kazım Ülker, zıtlaşma olmaması adına bu kararın daha sonra alınmasının uygun olacağını savundu.
AKP’li Orhan Güzel: Borsa’ya “kınama” yazalım!
            DP’li Burhan Sevinç, yeni hastanenin B Blok’a yapılmasını isterken, AK  Parti’li Orhan Güzel ise, Borsa’nın böylesine bir hizmet karşısındaki tutumunu çok anlamsız bulduğunu söyledi. Güzel’in gerektiğinde Borsa’ya “Kınama” yazılmasını isterken, “Arsayı Karacabey için vermelidirler” demesi dikkat çekiciydi.
3 CHP’li “Çekimser”
            Borsanın kendilerine yalan söyleyerek konuyu siyasallaştırdığına dikkat çeken Başkan Koç, “Devlette süreklilik vardır. Treni kaçırmamalıyız. Zamanı hızlandırmamız gerekiyor. Bu işler ayak oyunlarıyla olmaz. Biz bunu gerektiğinde satın alalım ve Sağlık Bakanlığı’na tahsis edelim. Bazıları işin içinde rant arıyor. Hastanenin B Blok’a yapılması uygun değil. Bunu Sağlık Bakanlığı’ndan gelen yetkililer araştırmaları sonucunda söyledi” şeklinde konuştu.
            Daha sonra oylamaya geçildi. CHP’li Meclis Üyeleri; Bülent Fıçıcı, Gönül Avil ile Fatma Mendeş çekimser oy kullanırken, diğer üyeler “Evet” dedi. Konu oy çokluğuyla kabul edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.