Haşhaşi Korkusu

Seçim sandığından koalisyon çıktı. Bazıları, daha seçimden önce koalisyonun faziletlerinden söz ederken, bazıları da zararlarını sıraladı.
Oysa AKP iktidarı ülkeyi 12,5 yıl boyunca bir koalisyonla yönetti. Tarikatlar cemaatler koalisyonu ile… Koalisyon ortaklarından en bilineni ve saldırganı F tipi örgüttü. Ucu Pensilvanya üzerinden CİA’ya uzanan örgüt. Ortada bir koalisyon olduğunun en bilinen göstergesi ise “ne istediler de vermedik” sözüdür.
F tipi örgüt ile koalisyon bozulduktan sonra adı paralelciler olarak ifade edildi. Ancak daha çarpıcı olan ise Haşhaşi benzetmesi idi. Kitap okumamakla öğünen RTE’nin belli ki Haşhaşi denen ve 11-12. yüzyılın Ortadoğu coğrafyasında etkin olan örgüt hakkında derin bilgisi var.
Haşhaşiler, Hasan Sabah tarafından Elbruz dağları civarında kartal yuvası gibi Alamut kalesinde kurulu Şii İsmaili tarikatına mensup bir fedailer örgütüdür. Cennete ulaşmak üzerine büyük bir inanca sahip fedailer, sonunda kendilerinin de öldüğü büyük suikastlar düzenlerler. Cinayetleri örgüt liderince kutsanmış bir hançerle işlerler. Kadın ve çocuklara dokunmadıkları söylenir.
Bazı tarihçiler ve özellikle Batılılar, fedailerin kendi ölümüyle sonuçlanan suikast öncesi haşhaş ile uyuşturulduğunu iddia ederler. Bu yüzden kendilerine Haşhaşi ya da Haşhaşin dendiğini ileri sürerler. Haşhaşin sözcüğü batı dillerine Assasion olarak geçer ve bugün Batıda terörist karşılığı kullanılan Assasion sözcüğü Haşhaşi sözcüğünden gelir.
AKP kurucusu RTE okuduğu kitaplardan olmasa bile iktidar ortaklığı yaptığı için F tipi örgütün Haşhaşilere ne kadar benzediğini ve nasıl bir gizli örgütlenme içinde olduğunu çok iyi bilmektedir. Haşhaşilerin en büyük etkisi hedef aldığı yönetici kesimi üzerinde büyük bir korku salmasıdır. Bir kral, sultan ya da yöneticiyi hedef aldıklarında neredeyse kurtuluş yoktur. Bir yolunu bulup öldürecekleri kişinin en yakın çevresine sızarlar ve yıllarca sabırla bekledikten sonra “üstaddan” aldıkları işaretle harekete geçip hançerlerini hedefine saplarlar.
RTE’nin bu kadar büyük bir koruma ordusu ile dolaşmasının nedeni bu örgüt yapısı ile açıklanabilir. Zaten sık aralıklarla kendisine suikast düzenlendiği haberlerinin yayılması, çalışma odasına ve evinin en özel bölümlerine böcek yerleştirildiği iddiaları, yakın korumaları arasında “paralelci” olduğu iddiaları ve sürekli yakın korumalarının değişmesi de bu korkunun işareti olarak açıklanabilir.
Haşhaşilerin Suriye kolu, Eyyubi devletinin ünlü hükümdarı Selahattin Eyyubi’ye karşı da defalarca suikast girişiminde bulunur. Bu girişimleri her seferinde başarısız olur. Ancak Selahattin’i de büyük bir korku sarar. Gece gündüz örme zırh ile dolaşmakla yetinmez. Geceleri ahşaptan yapılmış yüksek bir kule üzerinde yatar. Kulenin etrafı çok sayıda muhafızla korunur.
Haşhaşiler bir gün Selahattin’e elçi gönderirler. Ancak Eyyubi Sultanının etrafında çok sıkı bir güvenlik çemberi vardır. Elçi, Selahattin ile çok özel şeyler konuşacağını, ancak bu kalabalıkta istediklerini söyleyemeyeceğini bildirir. Bunun üzerine Selahattin çocukluklarından beri kendi yanında yetişmiş 2 Memlüklü özel koruma dışında herkesi dışarı çıkartır. Elçi ısrarla bire bir görüşmeyi istemektedir. Bunun üzerine Selahattin “Bu ikisi çocukluklarından beri beni bırakmazlar. Ne söyleyeceksen söyle. Yoksa git” der. Elçi “Diğerlerini gönderdin. Bu ikisini neden göndermiyorsun” der. Selahattin’in yanıtı: “Bu ikisi benim oğlum gibidir. Birbirlerinden de hiç ayrılmazlar” der.
Bu kez elçi, Selahattin’in sadık koruması 2 Memlüklü fedaiye dönerek sorar: “Ben sizlerden üstadım adına bir sultanı öldürmenizi emretsem yapar mısınız?”
Bunun üzerine 2 fedai de kılıçlarını sıyırıp “evet, buyruk sizindir” diye yanıtlar. Selahattin çok şaşırır. Elçi, 2 Memluklu korumayı yanına alarak oradan ayrılır.
Haşhaşi örgütü işte böyle bir disipline sahipti. Günümüzde RTE’nin “Haşhaşi” adını taktığı örgütün nasıl bir yapıya sahip olduğunu biliyor olsa gerek. F tipi örgütün lideri mensuplarının devletin kılcal damarlarında nasıl gizlenmesi gerektiğini anlattığı kasetleri biliyoruz. RTE işte böyle bir örgütle koalisyona girdi.
Savcılar şimdilerde F tipi örgütü FETÖ yani Fethullahçı Terör Örgütü olarak adlandırıyor. Bu örgütle koalisyon kuranlar acaba başka terör örgütleri ile koalisyon kurar mı?
Suriye’de kafa kopartan IŞİD, ya da ülkemizde 30 yıldır binlerce insanı öldüren örgüt kimlerle görüşüp işbirliği yapıyor?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.