Haşere ile etkin mücadele sürüyor

Karacabey Belediyesi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı bir çevre ve kent adına ortaklaşa yürüttükleri çalışmalara bir yenisini daha eklerken, halk sağlığını dolaylı ya da doğrudan etkileyen larva ve uçkunların, üremelerini engellemek için ilaçlama çalışmalarına hız verdi.
Sinek, sivrisinek ve haşere gibi zararlılarla mücadele sezonunda, gelinen son durumu değerlendirmek amacı ile önceki gün Belediye Başkanı Ali Özkan ile bir araya gelen ilaçlama ekipleri, haşere ile mücadele çalışmalarında kaydedilen aşama hakkında Başkan Özkan’a detaylı bilgi aktardı.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da ekiplerin, Cumhuriyet Alanı’ndaki ilaçlama çalışmalarının bir bölümüne katılırken, halk sağlığının önemine vurgu yaparak, ilaçlama çalışmalarının Karacabey’in iklimi ve coğrafi koşulları göz önüne alınarak uygulandığını söyledi.
“Tüm Çalışmalar Vatandaşlarımızın Sağlığı İçin”
Sivrisinek, karasinek, kene ve benzeri vektörlerin sıtma, kırım kongo, zika ve batı Nil virüsü gibi hastalıkların bulaşmasında önemli etkenler olduğunu belirten Başkan Ali Özkan; “Bu çalışmalarda temel amaç, haşerelerin üreme kaynaklarının ortadan kaldırılmasıdır. Su birikintilerinin çok olduğu alanlarda, bataklık ve sazlıklarda, çöplük alanında, su kuyuları, foseptik çukurları, rögarlar ile su ihtiva eden üstü açık her alanda ilaçlama çalışmaları hızla sürecek. Yapılan çalışmalarla yeşil dokunun daha sağlıklı olması da sağlanacak. Her şey vatandaşlarımızın sağlık ve rahatlığı için” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.