Has Parti’den “İstiklal Marşı” mesajı

HAS Parti İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Şahin açıklamasında Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bir daha bu memleketin, bu milletin istiklâlini tehlikeye düşürmesin! Bir daha onu İstiklâl Marşı yazmaya mecbur etmesin’ sözüyle ne demek istediğine dikkat çekti.

Mehmet Akif Ersoy’un mezarına milleti için yazdığı İstiklâl Marşı'yla konulduğunu dile getiren Şahin, “Tarihte kendi eseriyle gömülen ilk bahtiyar kişilerden biri de şüphesiz Mehmet Âkif Ersoy olmuştur. Cenâb-ı Hak rahmet etsin, ruhu şad olsun. Her bir karışı ecdadımızın kanlarıyla alınmış ve bizlere miras bırakılmış bu topraklarda yaşayan Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Arabı, tekrar diyebilmeli bizler kardeşiz, aynı bedende tırnakla etiz. Dava nedir soranlara davamız bize bırakılan emaneti canı gibi korumak, safını belirleyip imanını güçlendirmektir. Dava haksızın karşısında haklının yanında olmaktır tıpkı atalarımızın yaptığı gibi. Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım. Davamız, bu milletin gerçekten masum, hakkı yenilmiş olan milletin hakkını hukukunu arama davasıdır. Davamız küresel güçlerin büyük sermayenin emirlerine girerek, üç gün daha o koltukta oturma davası değildir. Hiçbir şekilde emperyalist, sömürgeci güçlerin kuklası olmayacağız. Tekrar adaletle hükmetmek için, gönüllerin iktidarı olmak için, Halkın ve Hakkın sesi olmak için geliyoruz.

Merhum İstiklal Şairimiz Mehmet Akif, aşığı olduğu milletinin en zor günlerinde harekete geçmiş ve bütün gücüyle milletinin ayağa kalkma çabasının yanında olmuştur. O, cepheden cepheye koşan insanımıza; vaazlarıyla, şiirleriyle, yazılarıyla ve sohbetleriyle adeta yoldaş olmuştur. Biz, Mehmet Akif'le iftihar ediyoruz. O, şanlı geçmişimizin ve istikbalimizin sembolüdür. Modern sömürgeci tehdidin dünyayı sardığı ve özgürlükler konusunda güçlü bir sese yeniden ihtiyacımızın olduğu bu dönemde, en başta gençlerimiz olmak üzere herkes Mehmet Akif'i ve Safahat'ı daha çok okumalıdır. Akif, Batı medeniyeti ile bizim medeniyetimiz arasındaki ruh farkını asrın başında en yüksek sesle haykırmış bir münevverdir. Milletimizin duygu, düşünce ve değerlerinin derin kaynağından fışkırmış bir şaheser olarak Safahat hepimiz için hazinedir. Mehmet Akif'i vefat yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.