HAS Parti halk için var!

İlçe Başkanı İsmail Yozgat, birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı
Karacabey HAS Parti Başkanı İsmail Yozgat, partilerinin birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, halka hizmet adına mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.
Yeni bir medeniyet inşası hedefiyle, Numan Kurtulmuş başkanlığında 1 Kasım 2010’da siyasi yaşama “Merhaba” dediklerini belirten Yozgat, küresel emperyalizmin, “Son üç yüz yıldır dünyaya egemen olmuş büyük güçler vaat ettiğinin aksine huzur ve barışı ortamını tesis edememiştir. Savaşlar, işgaller, soykırımlar, yoksulluk ve sefalet artmıştır. İşte, Has Parti böylesi bir dünyada insanı yüceltme mücadelesi vermek için kuruldu” dedi.
Söz söyleme ve çözüm üretme sırasının kendilerinde olduğunu vurgulayan İsmail Yozgat, “Zira; dünyada ve de bölgemizde yaşanan medeniyet krizi karşısında, yeniden adaleti, özgürlüğü ve refahı sağlamak yeryüzündeki vicdan sahibi her insanın üzerine düşen bir sorumluluktur. Bizler bu sorumluluğun ağırlığını ve vebalini dün olduğu gibi bugün de omuzlarımızda hissediyoruz.
İnsanlığın bu durumdan kurtulabilmesi için, hakkın ve marufun evrensel doğrular haline getirilmesi şarttır. Dayanışma, paylaşma, hakkına razı olma, adaletle hükmetme, hoş görme, diğergamlık ve israf etmeme gibi değerlerimizi insanlığa yeniden sunabilmeli ve onları bu yüzyılın hakim değerleri haline getirmeliyiz” diye konuştu.
Her zaman eşitliğin hayalini kurduklarına dikkat çeken Yozgat, Cumhurbaşkanı ile Diyarbakır’ın bir semtinde ayakkabı boyayan bir çocuğun adalet ve özgürlükte gerçekten eşit olduğu bir Türkiye’yi özlediklerini kaydetti.
Kardeşliğin önemine değinen HAS Parti İlçe Başkanı İsmail Yozgat şunları söyledi; “Kürdün hakkını, hukukunu, Türkün de hissiyatını, onurunu koruyacak huzurlu bir Türkiye’yi özlüyoruz.
Adaletin hayalini kurduk. Tüm kardeşlerimizin insan olarak adam yerine koyulduğu, herkesin özgür ve eşit olduğu bir Türkiye’yi özlüyoruz.
Hakça paylaşımın hayalini kurduk. Emeği toplumsal adaletin merkezi alan, emeği kutsal sayan bir Türkiye’yi özlüyoruz.
Biliyoruz ki bu millet; çok büyük bir evrensel medeniyetin temsilcisidir. Çeçenistan harbi olur, tüm kadınlarımız kazak örer. Gazze’de zulüm olur, bu millet Filistin halkı için sokaklara dökülür. Biliyoruz ki bu millet; Türk siyasetinde üslup, yöntem ve muhteva içeriğini hayata geçirecek, ötekileştirmeye son verecek bu partiyi ve bu lideri özellikle bu günlerde çok daha iyi anlayacaktır.
Has Parti’nin siyaset yaparkenki temel ilkesi şeffaf ve haklının yanında olmaktır. Güçlünün yanında değil, halkın ve haklının yanında oluyoruz. Halka rağmen politika yaparak insanları hiçbir zaman aldatmıyoruz.
Has Parti hiç kimseyi görüş ve düşüncelerinden dolayı ötekileştirmiyor, hiçbir otoriteye boyun eğmiyor. Ancak ve ancak zalimlere karşı düşmanlık yapıyor. Kula kulluğa, sömürüye, adaletsizliğe her zaman ve her koşulda karşı çıkacağız. Anadolu insanının sesi, soluğu, gören gözü olacağız.
Kavga dili yerine barış dilini, kutuplaşma yerine kardeşliği Türk siyasi literatürüne bizim liderimiz kazandırdı, şımartmadan sevmeyi, öfkelenmeden muhalefeti de Türk siyasi literatürüne biz kazandıracağız.
Partimiz siyaseti, insana layık bir yaşam sürmeyi doğuştan bir gereklilik olarak görmektedir. Siyasetimizi icra ederken, insanlık tarihi boyunca her toplumda görülen ve insanlık onuru için mücadele edilmesi gereken üç bozulmaya karşı duracağımızı beyan etmiştik, bugün bir kez daha tekrar ediyoruz.
Siyasal iktidarı, ‘bizden olmayanlar, bizim gibi yaşamayanlar, bizim gibi inanmayanlar’a bir dayatma aracı olarak kullanmayacağız. Kamu kaynaklarını, devlet malını bizden yana olanlara aktarmayacağız. Bizim hırsızlarımız olmayacak. Değerlerimizi yandaşlarımızın çıkarları için kullanmayacağız. Bu değerler üzerinden bir iktidar üretmeyeceğiz.
Yeni dönemde siyaseti, sadece güçlülerin işi olmaktan çıkararak halkın egemen olduğu bir alan haline getireceğiz. Bunun için öncelikle üyelerimizi partimizin esas sahibi haline getireceğiz. Nasıl ki; ülkenin sahibi vatandaşlarsa, partilerin de sahibi üyeleri olmalıdır. Ancak o zaman ülkede milletin dediği olur.Zorluklarla yürünecek, meşakkatli ve uzun soluklu bir yola çıktık. Doğru sözü doğru üslupla söyleyerek işe başladık. Milletinin vicdanı olan bu hareketin dallarının bütün dünyaya uzanacağı günleri tesis etmek için aynı azimle yolumuza devam edeceğiz. Bu vesileyle tekrar kuruluş yıl dönümüzün hayırlar getirmesini diliyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.