Harmanlı’da her şey çocuklarla güzel

Bursa İl Genel Meclisi tarafından Karacabey Harmanlı Köyü'ne yapılan Çocuk Parkı açılışı renkli görüntülere sahne oldu.
    Kutlu Doğum Haftası etkinliği ile birlikte yapılan Çocuk Parkı açılışı yoğun ilgi gördü. Açılış öncesinde ise kısa bir tören yapıldı. Programa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Emniyet Müdürü Altan Özer, Seçim Müdürü Cemil Tosun, Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ve yönetimi, Sütaş Ailesi'nden Sıtkı Yılmaz ile muhtarlar, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.
Harmanlı Köyü Muhtarı Hüseyin Lafçı, güzel görüntü vermeyen çevrenin Çocuk Parkıyla donatıldığını belirterek, “İl Genel Meclisimizin katkılarıyla köyümüze kazandırılan Çocuk Parkı, kirliliği ortadan kaldırdı. Bu hizmetin gerçekleşmesinde emeği bulunanlara çok teşekkür ediyorum. Köyümüz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Çocuk Parkı'nın Harmanlı'ya yapılması için girişimlerde bulunan ve bu hizmetin gerçekleşmesinde pay sahibi olan Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, “İlçemiz için bir şeyler yapmak amacıyla yola çıktık. Şu anda Bursa'nın en önemli sivil toplum kuruluşlarından biriyiz. Bizler Harmanlılıyız, Karacabeyliyiz, Bursalıyız. İlçemiz insanlarının Bursa ve ülke genelinde önemli yerlerde bulunmasını istiyoruz. Bu konuda da üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Örneğin, Ticaret ve Sanayi Odamızın değerli Başkanı Özer Matlı'nın Bursa Ticaret Borsası Başkanı olması yönünde desteğimiz tamdır. Karacabeylilik olgusunu Bursa'da güçlü bir şekilde yaymaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Törende son olarak konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, aslen Karacabeyli olduğunu ve bunla da guru duyduğunu ifade etti. İl Genel Meclisi olarak Karacabey'e hizmet etmekten onur duyduklarını dile getiren Akdemir, “Gönül ister ki daha büyük eserleri ilçemize kazandıralım. Ancak bunlar hep bütçe meselesi. Bizler, Bursa'nın tüm köylerine önem derecesine göre hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.
Akdemir ayrıca, Sütaş ve Yılmaz Ailesi'nden de övgüyle bahsetti. Merhum Sadık Yılmaz ile şu anda TÜSİAD'ın başında bulunan Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ın Harmanlı Köyü ve Karacabey'in içinden çıkan, Türkiye'nin en önemli değerleri arasında yer aldığını dile getirdi.
Konuşmalardan sonra Çocuk Parkı'nın Harmanlı'ya kazandırılmasında emeği geçenlere plaket verildi.
İlk olarak Sütaş Ailesi'nden Sıtkı Yılmaz, Harmanlı Köyü'nün çehresini değiştiren Muhtar Hüseyin Lafçı'ya plaketini sundu. Duygulu anlar yaşayan Sıtkı Yılmaz, Muhtar Hüseyin Lafçı'nın Harmanlı için çok önemli olduğunu ifade etti.
Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan plaketini Emniyet Müdürü Altan Özer'in elinden alırken,  Harmanlı Köyü'nden olan Hacı Ahmediye Onur İlk/Orta Okulu Müdür Yardımcısı Erol Parik de, İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir'i plaketle onurlandırdı.
Güzel ve renkli görüntülere sahne olan Çocuk Parkı'nın açılış kurdelesini ise çocuklar kesti. Büyük bir heyecan yaşadıkları gözlenen çocukların, parkın hizmete girmesiyle birlikteki mutlulukları görülmeye değerdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.