Bursa’ya Çelik Palas’tan bakınca

Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkürlerimizi ileterek başlayalım yazımıza.
Çünkü, hak etti.
Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ve Çağdaş Gazeteciler Derneği omuz, omuza vererek dev bir organizasyona imza atarken, Büyükşehir Belediyesi de ev sahipliği görevini başarıyla yerine getiren isim oldu.
TGF, ASGD ve ÇGD'nin birlikteliği Türkiye'de bir ilktir. İlklerin doğumu zordur. Zoru kolaya çeviren TGF  Genel Başkanı Atilla Sertel'i, ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan'ı, ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Baysal'ı kutluyorum. Üç önemli kurumun çağrısı üzerine Anadolu'nun dört bir yanından gelerek Bursa Çelik Palas'ta buluşan 200'e yakın gazeteciyi 4 gün boyunca ağırlamak, kolay olmasa gerek.
Bir parantez de Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü gazeteci kardeşim Saffet Yılmaz'a açmak istiyorum. Yılmaz gerçekten yılmadı, tüm enerjisiyle koşturdu, konukları mutlu edebilmek için bir dakika olsun yalnız bırakmadı. Emeğine saygı duymamak elde değil.
Anadolu Medya Buluşması 2013. Bir buluşma ki, düşman çatlatırcasına görkemli. Tüm engellemelere karşın dolu, dolu bir 4 gün geçirdik.
Paneller, konferanslar, tarihi geziler anılarımızın unutulmayacak bölümündeki yerini aldı.
Türkiye'nin içinde boğulduğu açmazlar gündeme geldi. Anadolu'daki gazetelerin ve gazetecilerin nefes alırken zorlandığı sorunlar konuşuldu. Sorunların muhatapları kaçmaya çalışsa da, gerçekler masaya yatırıldı.
Hele bir yiğit çıktı, Mustafa Mutlu adındaki Vatan Gazetesi Köşe Yazarı; Ali Kemal'lerle, Hasan Tahsin'lerin savaşını anlatırken gözlerim doldu. Adam gibi gazeteciliğin özverisiz olması gerektiğine dikkat çekti. Yüreğini koyarak yaptığı uyarılarıyla kulaklarımızın pasını sildi. Hasan Tahsin'lere layık bir duruş sergilenmesini isteyen Mustafa Mutlu, Uğur Mumcu'yu anımsattı.
Prof. Dr. Hamil Nazik'ten söz etmeden geçmeyelim. Nazik, mikrofondaki bir konuşmacının nasıl etkili olabileceğini ve kitleleri nasıl şekillendirebileceğini somut verilerle ortaya koydu. Prof. Dr. Ümit Atabek, Mehmet Ali Dim, Ali Bilgiç, Cumhur Kılıççıoğlu, Erdoğan Kahya, Aysın Komitgan, Necati Kartal ve İbrahim Çoban gazetecilere, gazeteciliğin dersini anlattı.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Medyadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise bu güzelim etkinliği hafife almaları nedeniyle sınıfta kaldı.
Çelik Palas'tan bakarken Bursa'ya, Anadolu'nun kalbinin çarptığı dev organizasyonla ilgili iki satır yazamayan gazeteleri ayıpladım. Gazeteciyim diye geçinenleri düşündükçe özellikle Olay adına hayıflandım. Gazeteciliğimden utandım.
Çelik Palas'tan bakarken Bursa'ya, TGF üyesi Cemiyet Başkanı Nuri Kolaylı'nın, geleceği kurtarma adına yapılan bu dev organizasyonu provoke etmeye çalışmasını hayretler içinde izledim. Kolaylı'nın kolaycılığı yeğlemesini not düştüm.
Bursa'yı yönettiğini düşünen Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı'nın altına imzasını atarak Belediye Başkanlarına gönderdiği deklarasyonun özetini isterseniz birlikte okuyuverelim: “TGF tarafından ya da temsilcileri tarafından, Bursa'da yapılacak bir organizasyonu kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Destek verilmemesini talep ediyoruz.” Uğraşılarının işe yaramadığını gören Nuri Kolaylı hızını alamamış olacak ki, bu kez panelistlere yükleniyor: “Görev almayın, konuşma yapmayın. Çıkın o etkinlikten oralarda görüntü vermeyin.”
Bunlar, Federasyona başkaldırıdır. Tüzüğe göre, bölücülük suçudur. Atilla Sertel karşısında seçim yitirenlerin yeni arayışlara yönelmesinin somut belirtileridir. Kısaca, Nuri Kolaylı'nın gerçek kimliğidir.
Yazımıza, kusursuza yakın güzellikteki etkinliğe muhalefet partilerinden neden temsilci çağırılmadığını eleştirerek nokta koyalım.
Emeği geçenleri bir kez daha kutluyor, bir kez daha selamlıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.