Harabe evler tinercilerin mekanı oldu

Harabe evler tinercilerin mekanı oldu
Karacabey ara sokaklarında bir hayli fazla olarak bulunan yıkık-dökük ve harabe şeklindeki evler, binalar bulundukları yerlerin çevre sakinleri tarafından şikayet konusu oldu.
Sahiplerinin çok uzun süre önce terk etmesi nedeniyle yıllar yılı bakımsızlıktan yıkıla yıkıla harabeye dönen binalar, mekansızların, madde bağımlılarının sığınacağı bir yer olmaya başladı. Buralarda tiner, bally ve alkol alemleri yapmaları, çevresinde oturan vatandaşları da huzursuz etmeye başladı.
Özellikle şehir merkezinin çevresinde bulunan yıkık dökük binaların bir hayli fazla olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, bu binaların tinerci, ballyci olarak nitelendirilen madde bağımlıları tarafından kullanıldığını, buralarda toplanıp kendi aralarında alem yaptıklarını, çocuklarını korku ve endişe içerisinde okula gönderdiklerini, okuldan dönüşlerini de yine aynı şekilde beklediklerini belirterek, belediyenin bu sahipsiz binaları bir an önce yıkmasını istedi. Vatandaşlar, yarın bir gün bu binalarda kalan madde bağımlılarının havaların soğuk olmasından dolayı ateş yakıp ısınmak isterken, koca mahalleyi yakabileceklerine de dikkat çekerek, böyle bir durumda sorumluluğun kime ait olduğunu sormaları da dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.