Hamiyet Özenli dönemi

Karacabey AK Parti Kadın Kolları’nın önceki gün gerçekleşen, “3. Olağan Kongresi”nde 104 oyun 94’ünü alan Hamiyet Özenli başkan seçildi.
Eski Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özatilla’nın seçimden bir gün önce çekildiğini açıklamasının ardından önceki günkü kongrede Hamiyet Özenli ile Şükriye Küçük başkanlık için yarıştı.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki kongreye AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, AKP İl Başkan Yardımcısı Zekeriya Ayışık, İl Yöneticisi Akif Odabaşı, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci, İlçe Başkanı Mustafa Çelik, meclis üyeleri ve delegeler katıldı.
Cemile Ayşim başkanlığındaki divanda ise Süheyla Topuz Şanlı, Pınar Aydınkaya, Fatma Özkan ve Hamide Cengiz yer aldı. Divan Başkanı Cemile Ayşim, kadın kolları olarak en büyük görevin devralınan bayrağı daha ileri taşımak olduğunu belirterek, adaylara başarılar diledi.
Karacabey için çalışıyoruz
Duygu Alpak tarafından okunan faaliyet raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından söz alan AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik, kadın kollarının önemine değindiği konuşmasında yeni göreve gelecek olan kadın kolları başkanı ve yönetimine başarılar diledi. Teşkilatlara rağmen kimsenin görev almasının mümkün olmadığını belirten Çelik, birlik mesajları verdi.
Siyasetin özveri istediğini söyleyen ve örnek olarak ta milletvekili Önder Matlı’yı gösteren Çelik, Karacabey ilçe teşkilatının yıllarca sen ben kavgası yapması nedeniyle bir arpa boyu bile yol alamadığını söyledi.
Yönetim olarak kimseyle kavga içine olmak istemediklerini vurgulayan Çelik, “Bizim kimseyle didişmeye niyetimiz yok. Fakat hizmet yarışında bizi engellemek isteyenlere de tahammülümüz yok. Karacabey’in daha iyi yerlere gelmesi için herkesin desteğine ihtiyacımız var. Biz yönetim olarak vekilimizle, belediyemizle, kadın ve gençlik kollarımızla uyum içindeyiz. Bu uyum sayesinde Karacabey’e çok sayıda hizmet gelecektir” dedi.
AK Parti ile Türkiye şaha kalktı
Kongrede aday olan Özenli ve Küçük’e başarı dileklerinde bulunan AKP İl Başkan Yardımcısı Zekeriya Ayışık ile İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci’nin ardından konuşan AKP Milletvekili Önder Matlı, 9 yıllık AKP iktidarı sayesinde Türkiye’de çok büyük değişimlerin yaşandığını belirterek, eğitim, sağlık, ulaşım ve birçok alanda yaşanan sorunların birer birer aşıldığını söyledi.
Birlik beraberlik mesajları veren Matlı, “Kısır çekişmelerden kaçınalım. Gün bütünlük içinde el ele vererek hizmet yağdırma günüdür. Gölecik Barajı Karacabey’in geleceğidir. 30 yıldır düşünülen ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen Gölecik Barajı, 2012 yılı yatırım programına alınmıştır. Gölecik Barajı, içme ve verimli topraklarımızı sulama açısından Karacabey’in 50 yılını kurtarmış olacaktır. Söz konusu dev projenin maliyeti 100 trilyonun üzerindedir” dedi.
Yeni seçilecek olan kadın kolları başkanı ve yönetimine başarı dileklerinde bulunan Matlı, birlikte güzel işlere imza atacaklarına inandığını belirtti.
Özenli başkan seçildi
Konuşmaların ardından seçime geçildi. Kullanılan 104 oyun 94’ünü alan Hamiyet Özenli kadın kolları başkanlığına seçilirken, diğer aday Şükriye Küçük ise 10 oyda kaldı.
            Sonuçların açıklanmasının ardından başkanlığı kazanan Hamiyet Özenli’yi, başkan adayı Şükriye Küçük tebrik etti.
Hamiyet Özenli başkanlığında oluşan AKP’nin yeni Kadın Kolları şu isimlerden oluştu; Nisa Erol, Saniye Türer, Neriman Betus, Filiz Yavuz, Gülay Özer, Hatice Orhan, Nuray Yolsal, Hamide Cengiz, Saliha Akkaya, Emine Ergüneş, Gülşen Çetin, Duygu Alpak, Filiz Özsu, Saniye Pınarlı, Nagihan Dipli, Burcu Ünal, Ayla Aydemir, Gülhan Saygısever, Melike Demirel, Selma Tun, Esen Küçük, İmran Bilgin, Fatma Koyun, Esra Aşıkoğlu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.