Halkın yüzde 68’i yeni bir anayasa istiyor

HAS Parti İlçe Başkanı Yozgat, ülke genelinde yapılan anket sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı:

103 bin 992 kişi ile yapılan ankete göre halkın yüzde 68'inin yeni bir anayasa istediğine dikkat çeken Yozgat, 525 anketörün, 81 il ve 226 ilçede gerçekleştirdiği anketle ilgili verileri ortaya koydu.

Buna göre halkın yüzde 51'inin ise meclisin yeni bir anayasa yapabileceğine inanmadığını belirten Yozgat, “Yeni anayasa yapma konusunda hükümeti nasıl buluyorsunuz", sorusuna halkın yüzde 41'inin samimi bulmadığını ifade ettiğini kaydetti. Yozgat, diğer taraftan da yüzde 59'unun hükümeti samimi bulduğunu aktardı.

Yozgat, “Ancak hükümeti samimi bulanların yüzde 30'u yöntem ve üslubun yanlış olduğunu belirtti. Anayasa Anketi'ndeki en dikkat çeken nokta ise, HAS Parti'nin önermiş olduğu ‘Yeni Anayasa'nın halk tarafından seçilecek Anayasa Meclisi tarafından yapılması’ teklifine, halkımızın yüzde 58’inin destek vermesidir.

Bu anket gösteriyor ki, Parlamento yapamazsa, halk yeni Anayasa'yı kendisi yapacaktır! Önceki gün Parti Genel Merkezinde Anket sonuçlarını açıklayan Genel Başkanımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuş', ‘Biz inanıyoruz ki, Türkiye'deki reformların devam edebilmesi için en önemli adım, ilk şart Yeni Anayasa yapmaktır. Eski Türkiye'den kurtulmanın, bürokratik oligarşiden kurtulmanın en sağlam en ciddi yolu yeni Anayasa yapmaktır. Türkiye'nin birikmiş sorunlarının çözümünün anahtarı da Yeni Anayasa’dadır. Biz yeni Anayasa'nın, gündemin gelip geçici kavgalar ve siyasal polemikleri arasında kaybolmasını istemiyoruz. Her hafta bir suni kavga konusu ortaya çıkıyor, Türkiye siyasetinin en önemli işi olan Yeni Anayasa meselesi ciddi şekilde savsaklanıyor. Bu sebeple biz gündemin sıcak maddeleri arasında kaybolmaması için Meclisi, iktidar partisini, teşvik ediyor, cesaretlendirmeye çalışıyoruz’ diyerek konuya açıklık getirmiştir” dedi.

Yeni Anayasa'yı kendi siyasi programımızın da en önemli ve en temel maddesi olarak kabul ediyoruz. 2-3 bin kişi üzerinde yapılan anketler ciddi anketlerdir, ancak 104 bine yakın kişi üzerinde yapılan bu anketin sonuçlarını, kesin gerçekler olarak kabul edebiliriz. Bu anket halkın iradesini, kararlılığını, 12 Eylül 2010'da ortaya konulan millet iradesinin artarak devam ettiğini gösteriyor. Ancak halk parlamentodaki partileri yeterince ciddi ve gayretli bulmuyor. Görüyoruz ki, halkın yeni Anayasa konusunda isteği yüksek, ancak Meclis'e olan ümidi düşük. Meclisteki ve komisyonlardaki kavgalar da halkı umutsuzlaştırıyor.

Bu anketin ardından, bu Parlamento eğer yeni Anayasa'yı yapamazsa, topu taca atarsa, bu Millet yeni Anayasa'yı kendisi yapacaktır. İstiyoruz ki, halkın egemen olduğu, karanlıkların aydınlatıldığı, özgürlükler ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye kuralım. Bu sebepler ile başından beri, Yeni Anayasa konusunda çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik ve büyük bir gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.