“Halkın belediyesini kuracağız”

Vatan Partisi Karacabey Belediye Başkan Adayı Rıfat Narhın, ‘üretken kent’ vurgusu yaparak, “Üretici her zaman baş tacımdır.” dedi. Günümüz kentlerinin sürekli tükettiğini, borçlandığını ve yorulduğunu ifade eden Narhın, “Günümüz kentleri yolların tükettiği, suç üreten, üretici olmayan nüfusun yığıldığı bir şişko kent görünümündedir.” ifadesini kullandı.

Vatan Partisi belediyelerinde kentleri üreten Türkiye’nin amacına göre planlayacaklarını ve düzenleyeceklerini vurgulayan Başkan Adayı Rıfat Narhın, “Çalışanlar kent hayatının kenarlarına itilmiş, varoşlara tıkılmıştır. Kentin tahtında rantçılar oturuyor. Üretkenlik, rantçılara kurban edilmiştir. Kentlerde çalışanların ve üretenlerin iktidarını kuracağız. Ev ve iş arasında çekilen çileye son vereceğiz. Yollar, trafik canavarının değil, işine giden yurttaşın olacak. Büyük kentlerde ulaşımı felç eden, her gün milyonlarca saat zaman kaybına ve enerji savurganlığına yol açan, ömür törpüleyen bugünkü ulaşım yapısı değiştirilecek, toplu taşımacılık, bu arada yer altı ve yer üstü raylı ulaşım projeleri hayata geçirilecektir.

Üretimi ve üreticiyi desteklemek amacıyla ulaşım ve ısınma gibi kamu hizmetleri ucuzlatacağız ve zamanla parasız hale getireceğiz. Vatan Partisi, üretimin ve üreticinin hizmetinde olacaktır. Kaynaklar sadakaya değil, işsize iş olanağı yaratan üretim ve hizmet projelerine ayrılacaktır. Yeni iş alanları yaratan üretim ve hizmet projelerine ayrılacaktır. Yeni iş alanları yaratan girişimci desteklenecektir. Havadan kazanma amacı olan kent rantları halkın kaynağına dönüştürülecektir. Hazine arazileri, kentte üretkenliğin ve refahın hizmetine sunulacaktır.

Vatan Partisi Milli Hükümet Programı, vatan bütünlüğünü sağlamak ve refahı yaymak için bölgeler arasında dengeli kalkınma öngörüyor. Kamu yatırımlarını öncelikle geri kalmış bölgelere yönlendireceğiz. Bu ufuk içerisinde sanayinin bütün ülkeye yayılmasını sağlayarak, kentlerimizde üretici olmayan nüfus yığılmasına son vereceğiz. Gömecek ve kentleri ferahlatan siyasetler izleyecektir. Vatan Partisi belediyeleri, hantal kentleşme devrini tarihe gömecek ve kentleri ferahlatan siyasetler izleyecektir.

Verimli tarım alanlarını sanayiye ve betonlaşmaya açmayacağız. Tarım arazilerine imar izni vermeyeceğiz. Milli hükümet tarımı destekleyecek, köyleri çağdaşlaştıracaktır. Böylece kentlere göçe son verecek. Dahası çiftçinin üretimini canlandırarak, büyük kentlerden kırsal alana göçü özendirecektir.

Halk belediyesi, üretimin geliştirilmesine öncelik verecek, üreticiyi özendirecek ve kooperatifçiliği destekleyecektir. Kent hizmetlerinde belirleyici olan üreticinin mutluluğu, sağlığı ve eğitimidir. İş yapmak, herkes için mutluluk, özgürlük ve özgüven kaynağıdır. Bütün yurttaşlarımızı, üretken kent için Vatan Partisi’nde görev almaya, Halk Belediyesi için çalışmaya çağırıyoruz.

Önce kamu, önce elbirliği

Belediyeler özelleştirildi, özel çıkara ve taşeronlara teslim edildi. İnsanlarımız, kar amacına kurban edildi. Rant belediyeciliği kamu hizmetinin belini kırdı. Belediye başkanları, adeta şirket genel müdürü haline getirildi. Artık yalnız yükselen gökdelenler, yer altı tünelleri, alt geçit duvarları ve üst geçit demirleri var. Kentlerimiz beton kafeslerde boğuluyor. Kent mafyaları ve cemaat şeyhleri kol geziyor. Kentlerimizi ve mahallelerimizi zincire vurdular. Kamu hizmetlerini ve kamu mallarını özelleştirdiler. İhale komisyoncularına yağmalattılar. Belediye kaynaklarıyla tarikat şeyhlerini ve yobazlığı beslediler. Rantçılık kamu çıkarına karşıdır. Özelci değil kamucuyuz. Kişisel çıkarların değil, halkın belediyesini kuracağız. Kaynaklar rantçıların banka hesabına akmayacak, halka hizmet için değerlendirilecek. Cumhuriyetçilik, kamuculuktur; elseverliktir. Bizler, ‘bensever’ değil, elseveriz. Kendimizin değil kentimizin belediyesini kuracağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.