“Halkın belediyesine hazırlanın!”

*CHP Belediye Başkanı aday adayı Murat Tanrıverdi, yoğun kalabalık önünde heyecanını gizleyemedi. Konuşması sık sık alkış yağmuruyla kesilen Tanrıverdi, Karacabeylilerin, sosyal demokrat belediyeciliğin nimetlerinden yararlanma zamanının geldiğine dikkat çekti.

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklarken olağanüstü ilgiyle karşılaştı.
Önceki gün CHP’den Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu duyuran Tanrıverdi, büyük ilgi karşısında heyecanlandığını belirtti ve konuşmasına tüm katılımcılara teşekkür ederek başladı.
Mutlu ve onurlu bir gün yaşadığını dile getiren Murat Tanrıverdi’nin parti binasında gerçekleştirdiği adaylık açıklamasına, CHP İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Alkışlar arasında adaylığını açıklayan Tanrıverdi Karacabeylilerin, sosyal demokrat bir belediyeciliğin nimetlerinden yararlanma sırasına 8 ay kaldığını söyledi.
Sosyal demokrat belediyelerin Türkiye’nin her tarafında yıldızlaştığına dikkat çeken Tanrıverdi, CHP kervanıyla Karacabeylilerin “Çağdaş Kent” rüyasını bir dönemde gerçekleştirmeye kararlı olduğunu söyledi.
CHP’li delegeler ve üyeler görev verirse, Karacabey’i beş yıl içinde köy görüntüsünden kurtaracağını belirten Murat Tanrıverdi, “Deneyimlerimin kazandırdığı sorumluluğum gelinen noktada Karacabey’e hizmeti kaçınılmaz kıldı. Onurlu görevi gereği gibi yerine getirmeye hazırım. Kolları sıvadım ve demokratik yarışı kazanacağıma inanıyorum. Karacabey’de belediyecilik nasıl yapılırmış göstermek istiyorum. Aday olursam, belediyeyi çağ atlatmaya talibim” dedi.
Yüzlerce seçmene seslenen Murat Tanrıverdi; “Bu gün burada toplanmış olan coşkulu kalabalık, ne kadar doğru bir adım atmakta olduğumu göstermiştir. İlçemizde Belediye Başkan adaylığı konusunda hem kendi partimde, hem diğer siyasi partiler içinde ilk adaylık açıklamasını yapmış olmanın gururunu yaşıyorum. Bu anlamda arkadaşlarımın kararlılığı ön plana çıkmıştır.” ifadelerini kullandı
Karacabey’e öncelikle vizyon kazandırmak için yola çıktığını söyleyen Tanrıverdi açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “6 yıllık üniversite eğitimim ve 8 aylık askerlik görevimin dışında tüm yaşamını Karacabey’de geçirmiş bir evladınız olarak; doğup büyüdüğüm İlçeme biraz da ben hizmet etmek istiyorum. Hizmetin nasıl sunulacağını göstermek istiyorum. Bu nedenle göreve talibim. Bu talep asla ve asla siyasi bir hırs veya geçici bir hevesin ürünü değildir. Bu talep bana her gün selamlaştığım, değişik siyasi eğilimlere mensup hemşehrilerim tarafından iletilmiştir.
Karacabey’imiz, hızla gelişiyor. Tarıma ve teknolojiye dayalı sanayinin yükseldiği bir kent te yaşadığımızı söyleyebiliriz. Ticari, sanayi, tarımsal ve kültürel faaliyetler yürüten çok sayıdaki sivil toplum kuruluşumuzun belediye meclisinde temsil edilip edilmediğine bakılmaksızın kentin yönetimsel anlamda ortak paydaşları olmalıdır. Bizim istediğimiz, “Her şeyin en iyisini ben bilirim” değil; ”Akıl akıldan üstündür” anlayışını benimseyen bir yerel yönetimdir. Geriye dönüp baktığımızda, ne yazık ki İlçemizin 5 yıllık süreyi heba ettiğini görüyoruz. Trafik ve özellikle otopark sorunu günden güne büyümektedir. Şehir içindeki trafik sorunu yaşamı yaşanmaz kılmaktadır. İnsanlarımız, anayasal hakları olan yaya kaldırımlarını kullanamamaktadır. Yeşil alanlarımız hızla tükenmektedir. Sokaklarımız motorla sürülmüş tarlayı anımsatmaktadır. Çalışma raporlarına vizyon ve misyon tanımlarını yaparak başlayanlar, ne yazık ki, bu ilk sayfaları kendileri bile okumamaktadır. Şehir merkezimizdeki otoparkın yıkılıp yerine hiçbir işlevi olmayan benzer bir bina yapılması bile vizyonsuzluğun göstergesidir. Misyon ise ne yazık ki sadece fotoğraf çektirmeye indirgenmiştir. Ancak unutulmamalıdır ki, halkımız Karacabey’de sadece sorunların fotoğrafını çekmektedir. Bu fotoğraflar sandık başına gidildiğinde hafızalarda canlanacaktır.
Amacımız, Karacabey’i, hafta sonları Bursa, Bandırma, Mustafakemalpaşa ve hatta Susurluk’a gidilen bir yer olmaktan kurtarmaktır. İlçemiz, kaliteli bir yaşam için her türlü potansiyele sahiptir. Bu potansiyel, deneyimli ellerle etkinleştirilerek değerlendirilmelidir. Kentimizin göbeğinde bir çok yaraya merhem olacak 10 dönümden büyük iki alanımız var. Bu güne kadar buralara yönelik bir adım atılmamış olması soru işaretidir. Buraları çıkış noktamız olacak ve kentimizin çehresi bir anda değişecektir. Basit bir örnek daha; şehir merkezinde kongre, toplantı, gösteri ve sergi yerimizin olmayışıdır. Kenti yalnızca ticari ranttan ibaret görenler onu asla bir kültür merkezi haline getiremezler. Oysa kent dediğimiz yer, ticari ve sanayi alanlarının yanında meydanlarıyla, parklarıyla, spor alanlarıyla, sineması ve tiyatro salonlarıyla var olması gereken bir bütündür. Hedefimiz yaşanan değil, yaşanmaktan memnuniyet duyulan bir kent yaratmaktır.
Bugün buraya sorunları sıralayıp yerel yönetimi eleştirmeye gelmedim. Az önce bahsettiğim bir kaç küçük örnekle hepimizin kafasında dolaşan soru ve sorunlara küçük bir ışık tutmak istedim. Bizim çalışma anlayışımız asla yakınmak ve şikâyet etmek değildir. Anlayışımız, var olan sorunlara doğru teşhis koyup, çözüm üretmektir.
Karacabey’in tüm paydaşlarını kapsayan projelerimiz mevcuttur. Bunlar; gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza, sporcularımıza, sivil toplum kuruluşlarına, engelli bireylerimize, kırsal mahallelerimize, sanayicilerimize, çiftçilerimize ve ticaret sahiplerine yönelik projelerdir. Karacabey’imizin ihtiyacı olan; yapmadıklarıyla değil, yaptıklarıyla hatırlanan, ortak akıla saygı duyan, eleştiriye tahammüllü belediye kadrosudur.
Adaylığımın kesinleşmesi durumunda, şimdiye kadar yapılmamış, profesyonel anlamda çok değişik bir çalışma anlayışı içinde hareket edeceğimi değerli hemşerilerime şimdiden duyurmak istiyorum.
CHP ile yerel seçimlerde, bu kez çok farklı olacağız ve farklılığımızı fark ettireceğiz.
Yolumuz açık, Allah yardımcımız olsun.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.