Halk Eğitim’in Resim Sergisi büyük beğeni topladı

Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında açılan Resim Kursu kursiyerlerinin hazırlamış oldukları Karma Resim Sergisi’nin açılışı dün gerçekleşti.
Kurslara 18 yetişkinin yanı sıra, Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Şehit Bahadır İlkokulu da 110 öğrencisiyle katıldı.
Halk Eğitim Merkezi resim kursu öğrencileri, yaptıkları tabloları Gazi Mahallesi Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu yanında açtıkları sergide ziyaretçilerin beğenisine sundu. Sergiye Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Aydın, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Özyaman, okul müdürleri, öğretmenler ile çok sayıda sanatsever katıldı.
Resim Öğretmeni Özlem Tankız önderliğinde Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nda gerçekleştirilen ve 6 ay süren Resim Kursu’nda eğitim alan 110 öğrenci ve 18 yetişkin kursiyer, birbirinden güzel eserleriyle katılımcılardan tam not aldı. Sergide 58 yağlı boya, 5 yapboz ve 20’de karakalem çalışması yer aldı.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Özyaman,, “Kurum olarak açtığımız resim kurslarıyla ilçemizde sanatın gelişmesini, sanatçıların yetişmesini ve vatandaşlarımızın boş zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Karma Resim Kursumuz 6 ay devam etti. Bu süre içerisinde çok güzel çalışmalar ortaya çıkaran kursiyerlerimizi özverilerinden ve verdikleri emeklerden dolayı kutluyor başarılarının devam etmesini diliyorum. Bu kurs Karacabey’de resim sanatına yeni sanatkârlar katmıştır. Kursiyerlerimizin her birinin el emeği göz nuru olan çalışmalarını sergilemekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Sergimiz 3 gün boyunca sanatseverlere ve halkımıza açıktır. Yer tahsisi konusunda da bize desteklerini esirgemeyen Habib Karaca’ya da teşekkür ediyoruz” dedi.
‘Resim ruhumuzu yansıtır’ diyen Belediye Başkanı Ali Özkan’da, özenle hazırlanmış çalışmaların her birinin birbirinden güzel ve değerli olduğunu belirterek, bu ve benzeri sosyal aktivitelerin, sanatsal uğraşların artmasından dolayı mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.