HADDİNİ BİLMEZLİK!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Son 40 yılda bazı parti başkanlarını, siyasi parti üyelerini, birkaç gazeteciyi ya da ün kazanmış birilerini Mustafa Kemal Atatürk ile eşdeğer gösterme hatta üstün gösterme adlı bir tiyatro sergileniyor.
Öylesine ileri gidiliyor ki; Atatürk ‘e put diyen bazı soysuz cemaat ve tarikatlar şeyh ya da şıh adını verdikleri şarlatanlara dokunmayı bir keramet, bir iman belirtisi gösterecek denli ileri gidiyor.
Bazı milletvekilleri kendi parti Başkanlarını peygamber ilan etmeye götürecek denli şirk-gaflet ve dalalet içinde olabiliyor. Bir yaradılanı bu düzeye getirmek inandıklarını söyledikleri dince uygun değil. Ardından toplumda kin ve nefret tohumları ekilmeye yarıyor. Ki bu koltuk ve makam uğruna yapılıyor.
Son seçimler öncesi karşı görüşteki siyasi düşüncenin içine düştüğü bu hadsizliğin içine düşenler çoğaldı. Bir Belediye Başkanını Atatürk ile eşdeğer gösteren, gülüşünü Atatürk ‘ün Samsun’a çıkışı sayan sapkınlıklar başgösterdi. Heykele put diyebilecek denli düşkünleşen zavallı cemaat ve tarikat mensuplarının düzeyine inen bu aymazlar eleştirdikleri sistemin birer parçası olduklarını kanıtladılar, gerçekte.
Ne siyasi tarih bilgisi, ne Cumhuriyet Değerlerinin bilgisi, ne askeri bilgisi, ne Toplumsal değerler bilgisi olan parti Başkan ve üyelerini, gazeteci, ünlü kişileri bu düzeye getirme çabaları emperyalist sistemin bir politikasıdır. Türkiye Cumhuriyetinde “Kula kulluk” ya da “Saltanat sahibine kulluk” ya da donanımsız insanları “idolleştirerek” Lider, Başkan, Reis, Atatürk ya da herhangi bir sıfatla anma dönemi sona ereli 96 yıl oldu. Yani bu densizlikler Saltanatın ortadan kaldırılmasıyla sona erdirildi. Cumhuriyet ile “Kula kulluk” değil “Yurttaşlık bilinci” dönemi başladı. O döneme özlem duyanlar, o dönemi inanç dönemi, o dönemi dindarlık dönemi sayanlar bilmelidir ki; iki cihan bir araya gelse Türk Ulusu o dönemi geri getirmeye çalışanlara da,çalışacaklara haddini bildirmeyi bilir.
Atatürk ile eşdeğer tutmaya çalışanlar, parti Başkan ve üyelerini ondan üstün göstermeye çalışanlar bilmeli ki büyük ve onurlu Türk tarihi buna izin vermeyecektir.
Atatürk olabilmek için 3.997 kitap okumak;
Atatürk olabilmek için siyasi tarih bilgisi olmak;
Atatürk olabilmek için askeri deha olmak;
Atatürk olabilmek için Halkını sömürmemek ve sömürülmesine izin vermemek;
Atatürk olabilmek için emperyalizm-kapitalizm -siyonizm ile işbirliği içinde olmamak;
Atatürk olabilmek için Türk Ulusunu yüceltmek;
Atatürk olabilmek için din ile siyaseti karıştırmamak;
Atatürk olabilmek için Devleti Milleti için kurmak;
Atatürk olabilmek için yozluk ve yobazlığı tarihe gömecek bilinç ve cesarette olmak;
Atatürk olabilmek için başka ülkelerin Başkentinden değil Türkiye Cumhuriyetinin Başkentinden yönetilmeye inanmak;
Atatürk olabilmek için saltanatın yok ettiği, emperyalizmin çizmeleri altına sokulmuş bir Büyük Ulusu, Türk Ulusunu kemikleştirerek Bağımsızlık Savaşı yapabilmek;
Atatürk olabilmek için Bağımsızlık Savaşını Türk Ulusuna güvenerek, inanarak yapmak;
Atatürk olabilmek için bir Devlet kuracak donanım, bilgi ve cesarette olmak gerekir…
Gerisi HADDİNİ BİLMEZLİKTİR, DENSİZLİKTİR…
EMPERYALİZM -KAPİTALİZM VE SİYONİZM İLE İŞBİRLİĞİDİR…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.