Hacı adaylarına ’Mers- CoV’ eğitimi

Karacabey Toplum Sağlığı Merkezi, hacı adaylarına, kutsal topraklara gitmeden önce sağlık eğitimi verdi.

İlçe Müftülüğü önderliğinde Hacı Haşim Onur Camii'nde gerçekleştirilen seminerde, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabibi Dr. Volkan Çiğdem ile Ebe Süreyya Aydın, sağlık konularında uyarılarda bulundu.

Suudi Arabistan'a gidecek hacı adaylarına grip, bulaşıcı solunum yolu hastalıklarına karşı alınması gereken önlemler, mevsimsel grip hastalığı, MERS-CoV ve beslenme önerileri başlıkları altında bilgiler verildi.

Seminerde, CoV'un şiddetli solunum yolu hastalığına neden olan ve 2012 Eylül ayında ilk defa Suudi Arabistan'da ortaya çıkan bir virüs türü olduğunu belirtilerek "Mers – CoV un kaynağı ve nasıl bulaştığı bilinmemekle beraber insanlar arasında kısıtlı ve sürekli olmayan bir şekilde bulaştığına dair bulgular mevcuttur. Yüksek ateş, boğaz ağrısı, öksürük, baş ağrısı, burun akıntısı, kusma ve ishal gibi şikayetler ile kendini belli eden hastalık gözlendiğinde mutlaka doktora başvurulmalıdır. Henüz Mers – Cov'un tedavisi geliştirilememiş olmasına karşın yalnızca doktor tavsiyesiyle ilaç kullanılmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.