Gürsoy Yıldız güven tazeledi

Karacabey Saadet Partisi’nin önceki gün yapılan “4. Olağan Kongresi”nde tek aday Gürsoy Yıldız, güven tazeledi.
            Gürsoy Yıldız, 187 kayıtlı üyeden seçime katılan 81’inin oylarını alarak ikinci kez İlçe Başkanı seçildi. Seçimde geçersiz oy çıkmadı.
            Saadet Partisi İlçe Binası’nda gerçekleşen kongreye ilgi yoğundu. CHP İlçe Başkanı Mümin Erselli, CHP Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Soner ve CHP Belediye Meclis Üyesi Bülent Fıçıcı’nın yanı sıra, MHP İlçe Başkanı Ayhan Tayfur da kongreye kısa sürede katılarak “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu.
            SP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy ve İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu’nun katıldığı kongrede, il ve ilçe yöneticileri ile delegeler hazır bulundu.
            İl Yöneticisi İsmail Özdemir başkanlığındaki divanda; Coşkun Caruz, Burak Çelik ve İsmail Akbay yer aldı.
İstiklal Marşı, günümüzün aynasıdır!
Kongre açılışında okunan İstiklal Marşı’na dikkat çeken Divan Başkanı İsmail Özdemir, “İstiklal Marşı’nı çok iyi anlamalıyız. Yazılanlar, günümüzün aynasıdır. Eskisi gibi yine istiklal savaşı içindeyiz. Milli Görüş tek çaredir. Ya istiklalle yaşayacağız, ya da öleceğiz. Bizler 500 bin şehit veren ancak istiklalden vazgeçmeyen bir ecdadın torunlarıyız. Bakın Somali’ye Afrika’ya. Yer altı ve yer üstü kaynakları çok zengin olmasına karşın, açlıktan ölüyorlar. Neden? Çünkü istiklal mücadelesi yapmadılar. İşte AKP’nin 10 yılda ülkeyi getirdiği durum budur” dedi.
Yönetim kurulu aklandı
Ardından okunan faaliyet ve hesap raporları kabul edilirken, yönetim kurulu oy birliğiyle aklandı.
            Son seçimde canla başla çalışan tüm partililere teşekkür eden Saadet Partisi İl Başkanı Selim Sait Terzioğlu, “Ekonomik krize, 3 kongre, 1 vefat ve 1 seçime karşın çok çalıştınız. Sizlerden isteğimiz daha da çok çalışmanız. Unutmayın ki, bu ülkenin Milli Görüşe ihtiyacı var” diye konuştu.
Hukukun üstünlüğü ve adalet!
Kongrenin Karacabey’e ve tüm ülkeye hayırlı olmasını dileyen SP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, hukukun üstünlüğü ile adalet düşüncesine dikkat çekti. Verdiği eğitici bilgilerle katılımcıların ilgisini çeken Ersoy, “Yeryüzünün en gelişmiş varlığı insandır. Bu nedenle insanın yaradılış gayesi bellidir. İnsan, Allahın verdiği hakları korumalıdır. Bunlar doğal haklardır ve ortadan kaldırılamaz. Sosyal hayatta dengeyi insan sağlar. Bunun adı da hukukun üstünlüğüdür. İnsan haklarını koruyan ise hukuktur.
            İşte siyasette tam burada başlamaktadır. Hepimizin bir araya gelme nedeni hukukun üstünlüğünü sağlamaktır. Bizim inandığımız sistem merhamettir. Baskı ve dayatmaya karşı çıkan bu sistemde, sevgi ön plandadır. Yaratandan ötürü yaratılanı sevmek başlıca gayemizdir. İşte sevgiyle birlikte ikinci yaratılış gayemiz adil olmak, adaleti sağlamaktır.
            Yaratılış gayemiz nedeniyle siyasetteyiz. İnsan haklarının ihlali ve adaletsiz paylaşım bu dünyanın en büyük sorunudur. Demokrasi ise, kontrol ve denetimdir. Yani yönetilenler, yöneticileri bir program çerçevesinde destekler, denetler ve gerekirse azmeder.
            Batı toplumu adaleti, doğu toplumu ise hukukun üstünlüğünü ister. İşte Milli Görüş, tam da buradan başlamaktadır” şeklinde konuştu.
Tek aday Yıldız yeniden başkan
Siyasi konuşmaların ardından seçime gidildi. Kongrede 187 üyeden 81 kişi oy kullandı. 81 oyun tamamını alan tek aday Gürsoy Yıldız, ikinci kez Saadet Partisi’nin ilçe başkanı oldu.
            Kendisine destek veren tüm partililere teşekkür eden SP İlçe Başkanı Gürsoy Yıldız, her zaman olduğu gibi çok çalışmaya ve Milli Görüş’ü anlatmaya devam edeceklerini söyledi.
            Gürsoy Yıldız başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Zeynel Abidin Koçak, İsmail Çakıcı, Adil Çalık, Ferruh Kurtay, Adem Tunç, Sait Ünlü, Salih Koçak, Mehmet Gümüş, Rasim Usta, Ali Adatepe, Engin Pakdemir, Osman Yavaş, İsmail Akbay ve Nejdet Kırbuğa.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.