Gürcü çiftçilere tarımsal eğitim

TİGEM ile TİKA arasında yapılan işbirliği çerçevesinde Karacabey Tarım İşletmesi’nde 10 Gürcü çiftçiye “Uygulamalı Tarımsal Eğitim” verildi.
Eğitimler öncesi Gürcü çiftçiler, Karacabey TİGEM Müdürü İbrahim Çağlar tarafından bilgilendirildi. Halen devam eden faaliyetleri yerinde gören Gürcü çiftçilere, hububat hasadı, silaj mısır, seracılık ve meyve yetiştiriciliği hakkında eğitimler verildi. Sığırlarda hastalıklar ve teşhis tedavi yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi. Koyunculuk tesisleri gezdirilerek, koyun yetiştiriciliği sevk ve idaresi hakkında bilgilendirildi. Suni tohumlama ve ultrasonda gebelik muayenesinin uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimler esnasında, özel işletme tesisleri gezilerek yem yapımı, peynir yapımı ve süt işleme fabrikaları tanıtıldı.
Gürcü çiftçiler eğitim sonunda, Türkiye’deki teknolojinin çok yüksek ve ileri seviyede olduğunu belirterek, meslekleri ile ilgili çok değerli bilgiler edindiklerini kaydetti. Burada gördüklerini ülkelerinde uygulayacaklarını, ayrıca Türkiye’de üretilen hayvansal ekipmanları alacaklarını vurgulayan Gürcü çiftçiler, bu konuda birkaç firma ile ciddi işbirliği yapacaklarını söyledi. Gürcü çiftçiler, gördükleri konukseverlikten övgüyle bahsedeceklerini söyleyerek, faaliyetten dolayı işletme idaresine teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.