Gündemin son kasedi

Gündemimiz o kadar yoğun ve o kadar hızlı değişiyor ki, toplumun en temel sorunları bile bu konuların gölgesinde kalıyor. Hiçbir sıkıntımızı konuşamıyor, hiçbir soruna çözüm üretemiyoruz. Çünkü iktidarın başında kaset belası var.
Başbakan ve oğluna ait olduğu iddia edilen ses kaydını televizyondan izledik. Bu son olay kaset savaşlarının doruk noktasıydı. Bundan daha vahim bir olay olabileceğini sanmıyorum. Bu tabloda ortada dolaşan ses kayıtlarında malum konuşmalar var. bir de bunların montaj olduğunu ve kendisine komplo kurulduğunu söyleyen bir Başbakan var.
Bizler bu vahim tabloyu izleyen seyirciler artık sorumuzu sormamız gerekmez mi? Ey Başbakan, sen Türkiye’de en yetkili kişisin. Bu ülkede sana rağmen sana komplo kurmayı kimler yapabilir ve nasıl yapabilir? Eğer bu ülkede bir Başbakan’a komplo kuracak gücü olan birileri varsa o zaman bu kişiler bu gücü nereden aldı ve nasıl ele geçirdi? Siz, bu komplo ile suçladığınız kişilerle yola beraber çıkmamış mıydınız? O zaman yollarınız neden ayrıldı? Bu olanlar komploysa daha önce Ergenekon ve Balyoz davalarında olanları da komplo olarak mı düşünmeliyiz? O zaman bu davalarda komplo kurulmasına neden izin verdiniz? Yüzlerce insanın bu davalardan mağdur edilmesine neden sessiz kaldınız? Hatta bu davaların en önemli destekçisiydiniz. Şimdi bu olanları sadece bir yanılma olarak mı anlamalıyız?
Sayın Başbakan, siz kendinize yapılan komployu ortaya çıkaracak güce sahipsiniz. Elinizde çok güçlü kurumlar var. Bu ses kaydının gerçek olup olmadığı anlaşılabilir. Bu komployu bilimsel yöntemlerle açığa çıkarmayı düşünüyor musunuz? Yoksa sadece komplo diyerek mi milleti inandırmaya çalışacaksınız?
İşiniz zor Sayın Başbakan. Ergenekonun kasası diye tutuklandıktan sonra cezaevinde yeterli tedavi göremediği için kanserden ölen Kuddusi Okkır’ın ahı tuttu sizi. Cezaevinde yeterli tedaviyi göremediği için yaşamı tehlikeye giren Fatih Hilmioğlu’nun ahı tuttu sizi. Ve yine cezaevinde ölen ve ölüme terk edilen, yaşamlarından yılları çalınan ve hala çalınmakta olan masun insanların ahı tuttu sizi.
Siz, yılların biriktirdiği ön yargılarınızla çok sayıda masum insanı suçladınız. Gün oldu devran döndü. Şimdi de siz suçlanıyorsunuz. Allah kolaylık versin Sayın Başbakan.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.