2B’de “Çekimser” mutluluk

Yeniköy, Boğazköy ve Kurşunlu’daki Hazineye ait 2B kapsamındaki yerlerin vatandaşlara satışı ile ilgili maddede, yoğun tartışmalar yaşandı.

Söz konusu yerlerin yeşil alan kapsamından çıkarılması ve imara açılmasıyla ilgili yapılan oylamada AKP’li Fahrettin Nesre, Orhan Güzel, Taner Kahraman ve Nuri Boz, tüm sorumluluğu üzerine alarak ‘evet’ oyu kullandı. Başkan Ergün Koç başta olmak üzere diğer meclis üyeleri ise, konunun yasal çerçevede olup olmadığı konusundaki endişeleri nedeniyle ‘çekimser’ kaldı

            Ergün Koç başkanlığındaki meclis oturumu önceki akşam tarihi günlerinden birini daha yaşadı. Meclis toplantısına 2B arazilerinin kendilerine verilmesini isteyen vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

            Konunun yasal çerçevede olmasını isteyen meclis üyeleri ile hemen oylanıp kabul edilmesini isteyen meclis üyeleri arasındaki tartışmaya zaman zaman vatandaşlar da katıldı.

Meclis üyeleri arasında karşılıklı tartışma

İlgili maddenin Şirinevler’deki sıkıntıya benzememesini isteyen CHP’li Kazım Ülker, “Söz konusu araziler orman vasfını kaybetmiş alanlardır. Mal Müdürlüğü’nden bu yerlerin yeşil alan kapsamından çıkarılması konusunda yazı almamız gerekmez mi?” dedi.

            Vatandaşların bu konuda mağdur edilmeye çalışıldığına dikkat çeken AKP’li Fahrettin Nesre, “Bu insanlardan yıllarca vergi alınmış. O yerlere yol, su, elektrik gitmiş. Bu konuyu daha fazla uzatmanın ne anlamı var. Geçen meclise ilgili planlar gelmesine rağmen onaylanmadı, bu işten bir menfaatiniz mi var” şeklinde tepki gösterdi.

            Sorunun çözümünden yana olduklarını vurgulayan CHP’li Bülent Fıçıcı, AKP’li Nerse’yi tribünlere oynamakla eleştirdi. Fıçıcı, “Bu konuya yasal olarak hazır değiliz. Doğru mu, yanlış mı yapacağımızı bilmiyoruz. Bu nedenle de oylama yapılırsa çekimser kalacağız. Tribünlere oynamıyoruz” dedi.

            MHP’li Bülent Şen, konuyla ilgili Mal Müdürlüğü’nden yazı alınması gerektiğine dikkat çekerken, AKP’li Şenol Erol ile Taner Kahraman arasında konunun teknik yönden açığa kavuşması için sözlü tartışma yaşandı.

Taner Kahraman’a, “Madem bu konuyu meclise taşıdın, o zaman teknik bilgi ver’ diyen Şenol Erol, sorunun çözülmesini istedi. Bunun üzerine Şenol Erol’a yanıt veren Taner Kahraman da, “Bende bu sıkıntının çözülmesi için meclise önerge verdim. Teknik bilgim yok. Bana Belediye söz konusu yerleri imara açarsa sorun çözülür dediler” şeklinde görüş bildirdi.

S.S. Bayramdere Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Murat Karaçoban, meclisten söz istedi ve “Bizi yakmayın” diyerek sıkıntılarının bir an önce çözüme kavuşmasını istedi.

Karaçoban’ın ardından söz alan Şehir Plancısı Olcay Ünal ise, bu tür sorunların Belediye tarafından çözülebileceğine işaret ederek, “Konu Belediye’nin yetkisindedir. Resen yapılabilir” bilgisini verdi.

4 “Evet”le meclisten geçti

Tartışmaların artması üzerine Belediye Başkanı Ergün Koç, ilk olarak konunun komisyona havale edilmesini ve en kısa sürede Olağanüstü Meclis Toplantısı yaparak sorunun çözülmesi önerisinde bulundu.

Ancak ilgili yasal süresinin Ekim ayı sonunda dolacağına dikkat çeken AKP’li Orhan Güzel ile Fahrettin Nerse, söz konusu yerlerin imara açılması için hemen oylama yapılması konusunda diretti.

Yeniköy, Boğazköy ve Kurşunlu’daki vatandaşların mağduriyetinin bir an önce giderilmesi konusunda her türlü yasal sorumluluğu üzerine alan AKP’li Fahrettin Nesre, Orhan Güzel, Taner Kahraman ve Nuri Boz sayesinde ilgili madde meclisten geçti. Diğer taraftan Başkan Ergün Koç başta olmak üzere diğer meclis üyeleri çekimser oy kullandı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.