GÜMÇED’ten boykot çağrısı

Halkı ve hayvanları aşağılayan reklamlara büyük tepki:
Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED), son günlerde halkın yoğun olarak kullandığı metro ve meydanlar gibi alanlarda yer alan ve bir teknoloji firmasına ait olduğu düşünülen ilanların, halkı aşağıladığını ileri sürdü.
            Bu tür çalışmaların yaşamın her anında ihtiyacı hissedilen hayvan dostlarını küçülttüğüne değinen GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, söz konusu firmanın ilanları kaldırmadığı halde savcılığa suç duyu-rusunda bulanacaklarını be-lirterek boykot çağrısında bulundu.
            Bursa’da kentin birçok noktasındaki bilbordlarda yer alan ve bir teknoloji firmasına ait olduğu düşünülen reklam ilanlarına GÜMÇED’in tepkisi sert oldu.
            Bilbordlarda yer alan ilanlarda “ Fotoğraf Makinasını alırken sağılacak İnek miyim? Bilgisayara fazla para ödeyecek kadar kaz kafalımıyım?” gibi kullanılan ibarelerin halkı aşağılayıcı olduğunu anlatan GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, ayrıca reklamlarda kullanılan sazan, kaz, inek, koyun gibi hayvan dostlarımızla da alay edildiğini vurguladı.
            Reklamda aşağılanan hayvanlar olmadan insanların yaşayamayacağını belirten Önürmen, “ İnek, koyun, sazan gibi canlılar insansız yaşarlar ama bizler asla onlar olmadan sağlıklı yaşaya-mayız. Söz konusu reklamda bahsi geçen hayvanlar aşağılandığı kadar aptal değildir. Örnek olarak kazlar tek eşli bir yaşam sürerler, göç yollarında arkadaşlarını bırakmayacak kadar da vefalıdırlar” dedi.
            Tüm ülke çapında sergilenen reklamlara başta GÜMÇED olmak üzere, halkın yoğun tepkilerine neden olduğunu ifade eden Önürmen, reklamların basit, sevimsiz, aşağılayıcı, küçültücü ve düşünülmemiş olduğuna dikkat çekti.
            GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, reklamı veren firmanın bir an önce söz konusu reklamları kaldırmasını istedi. Reklamları kaldırmadığı takdirde savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını kaydeden Önürmen, “Büyükşehir Belediyesi yetkililerini de bir an önce göreve çağırıyoruz. Başta hayvan hakları savunucuları olmak üzere tüm sivil toplum örgütlerinin konuya duyarlı olmalarını istiyoruz. Söz konusu firmayı boykot etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.