GÜMÇED direndi, LPG İstasyonu mühürlendi!

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan tarihi karara imza attı:
Güney Marmara’nın tatil incisi Erdek’te aylardır devam eden LPG istasyonun durdurulmasına yönelik hukuk mücadelesi halen sürerken, bir yanda da 6 bin 500 gibi rekor bir sayıda imza toplayarak kampanya başlatan GÜMÇED, sonunda amacına ulaştı. Erdek Belediyesi büyük tartışmalara neden olan LPG istasyonunu mühürledi.
            Kamuoyunun uzun süredir yakından takip ettiği Balıkesir’in Erdek İlçesi girişindeki Belediye’ye ait alanda LPG istasyonu yapılmasına karşı yargı yoluna giden Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği ( GÜMÇED ), uzun uğraşlardan sonra amacına ulaştı. Söz konusu LPG istasyonunun durdurulması yönünde Balıkesir İdare Mahkemesinde yürütmeyi durdurma talebiyle dava açan GÜMÇED’in başvurusunu reddeden mahkeme GÜMÇED’in dava açma ehliyetinin bulunmadığına hükmetmişti.
            Bu karar üzerine Danıştay 6. Dairesi’ne itiraz eden GÜMÇED’in gerekçesini haklı bulunarak,  dava açma ehliyetinin bulunduğuna karar verildi. Danıştay söz konusu kararında davanın yeniden görülebilmesi için dosyanın yerel mahkemeye geri gönderilmesine karar verdi. Danıştay’ın bir ilke imza atarak sivil toplum örgütlerinin toplumdaki öncülüğünü savunduğunu belirten GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, Erdek tarihinde de bir ilke imza atarak LPG istasyonu inşaatının durdurulması yönünde topladıkları 6500 imzayı Balıkesir Valiliği ve Erdek Belediye’sine teslim ettiklerini belirtti.
Erdek Belediye Başkanı’ndan tarihi karar!
            Kamuoyunun aylardır yakından takip ettiği Erdek’in göbeğinde, saatli bomba niteliğindeki LPG istasyonunun durdurulmasına sevinen GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, Erdek Belediye’sinin verdiği karardan dolayı teşekkür etti.
            GÜMÇED’in en başlıca görevinin insan sağlığı ve doğanın korunması olduğunu belirten Önürmen, söz konusu LPG istasyonu yüzünden Erdek halkı ve tatilcilerin huzursuzluğunun artık son bulduğunu kaydetti.
            Önürmen “Erdek’teki LPG istasyonuna karşı hukuksal sürecimiz devam ediyor. Ancak, aylar önce Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ile yaptığımız görüşmede kendisi Erdek halkının istemediği hiçbir şeye onay vermeyeceğini söylemişti. Bizde Erdek tarihinde ilk kez 6500 gibi rekor bir imza toplayarak Belediye Başkanı’na sunduk “ dedi.
            Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan’ın tarihi bir karar imza attığını söyleyen Önürmen, “GÜMÇED ve Erdek halkı bunu asla unutmayacaktır” şeklinde konuştu.             

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.