“Güçlü Türkiye için ‘EVET’”

AK Parti Karacabey İlçe Teşkilatı önceki gün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandum çalışmaları kapsamında seçim bürosunu açtı. Yoğun katılımla açılışı gerçekleştirilen seçim bürosu, ‘EVET’ için destek çalışmasının startını verdi.
Bursa Caddesi üzeri NSK İşhanı altındaki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi açılış törenine; AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Mustafakemalpaşa AK Parti İlçe Başkanı Saadettin Akkoyunlu, Karacabey AK Parti Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Salih Bağış, Karacabey AK Parti eski ilçe Başkanı Halit Türkkan, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, “16 Nisan tarihinde yapılacak halk oylaması çalışmaları nedeniyle Karacabey’imiz de ilk seçim büromuzu açmış bulunuyoruz. ‘Sevdamız Millet, Kararımız Evet’ sloganıyla çıktığımız yolda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçmişte ispatlamış olduğumuz başarılara bir yenisini daha ekleyerek, 16 Nisan tarihinde de yine büyük bir ekseriyet göstererek ilçemizde ‘EVET’ çıkaracağımıza inanıyoruz. Bu doğrultuda teşkilat olarak, halk oylaması çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içinde yürütüyoruz. Vatandaşlarımızla bire bir temas halindeyiz. AK Parti hizmet yolculuğunda sadece günü kurtarmak değil geleceği de garanti altına almak istiyor. Bu yüzden 16 Nisanda yapılacak olan seçimler ülkenin geleceği için büyük önem taşıyor. İnşallah bu seçimden de zaferle ayrılırız” dedi.
Erol’un ardından konuşan Belediye Başkanı Ali Özkan dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Konuşması ara ara alkışlarla kesilen Özkan, gündem de olan bayrak krizi ve Belediye hakkında yapılan eleştirilere cevap verirken, CHP’ye de yüklendi.
İlk olarak bayrak krizine değinen Özkan, “Karacabey’in girişinde Cumhurbaşkanlığı forsunda bulunan 16 tane Türk devletinin şanlı bayrakları dalgalanıyor. Bir de soğan halinde Türk bayrağımız ve Karacabey Belediyesi’nin bayrağı var. Biz bütün özel günlerde ve milli günlerde bayraklarımızın yenilenmesi hakkında talimat veriyoruz. Rüzgardan, yağmurdan yıpranma olabiliyor. İlgili personel değiştirirken, Türk bayrağı kırmızı zemin üzerine hilal var. Osmanlı bayrağı kırmızı zemin üzerine hilal var. Yıldızı Türk bayrağının 5 köşeli. Osmanlı bayrağının ise 8 köşeli. İlgili personel depodan Osmanlı bayrağını sehven alıyor, 16:55’te takıyor. Bu hata fark ediliyor ve 17:20’i geçe yani 25 dakika sonra hemen indiriliyor. İşte bu esnada birileri de mal bulmuş marif gibi bir bardak suda fırtınalar kopartarak ki misyonları bu, bunu ‘bayrak krizi’ olarak lanse ediyorlar. Nerede; Karacabey’de! Nerede Ali Özkan’ın belediye başkanlığı yaptığı Karacabey’de! Zaten misyonları o, felsefeleri o. Hizmetle ilgili düşünceleri olmadığı için böyle yapıyorlar. Biri bugün gazetede yazmış. Yandaşlarınızı görevlendirirseniz, bu sonuç ortaya çıkar. Arkadaşın ismini vermek istemiyorum. Çünkü arkadaşın iyi niyetinden zerre kadar şüphem yok. Benim zamanında işe alınan bir arkadaş değil. Geçmiş dönem Belediye Başkanımız Ergün Koç zamanında işe alınan bir arkadaş. Hani bu Osmanlıdan rahatsızsınız ya. Ergün Koç’ a da teşekkür ediyorum. Eleştireceğimiz konularda eleştiririz. İyi yapılan konularda da teşekkür ederiz. 16 Türk bayrağını Ergün Koç koymuştur. Biz de onu devam ettiriyoruz. Bu hizmetinden dolayı da ona teşekkür ediyorum. Şimdi o arkadaşı biz görevden alacakmışız, yandaşmış. Biz onu göreve almadık, görevden almayı da düşünmüyoruz.
Kıranlar bayırında 20 bin metrekarelik alana taşların boyanarak Türk bayrağı yapılması talimatı veren adam benim. Bütün resmi törenlere katılan iddia ediyorum Karacabey’de tek belediye başkanı benim. Karacabey Belediyesi’nde dağıtıldığı kadar Türk bayrağı hiçbir yerde dağıtılmamıştır. Türkiye’de en çok Türk bayrağı dağıtan iddia ediyorum Karacabey Belediyesi’dir. Sizin bayrak sevginiz, bizim bayrak sevgimizin zekatı kadar olamaz. Herkes haddini bilecek. Herkes nereden eleştiri yapması gerektiğini bilecek.
Bayrak haberi geldiğinde düzenlediğimiz Çanakkale Şehitlerini Anma Gecesi’nde, Kaymakam bey ile beraberdik. Ertesi gün yine şehitlerimizi ile ilgili Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde program yaptık. Şehit ailelerinle yine beraber yemek yedik. Eğer bizi tanımıyorsanız şehit ailelerine sorsunlar, onlar size Ali Özkan’ın nasıl biri olduğunu çok güzel bir şekilde anlatır” ifadelerini kullandı.
Sarıbal’a, Purçu’ya ve İsmet İnönü’ye de eleştiri yağdıran Özkan, “Siyaset millete hizmet sanatıdır. Meydanı boş bulduğunda atma sanatı değildir. Tarım Fuarı yaptık. CHP’nin Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’a da söz verdik. Konuşmasında katılmadığımız noktalar vardı. Ancak nezaketsizlik olmasın diye tekrar mikrofonu almadık. Daha sonra birebirde ‘şunlar şunlar yanlış’ dedim, Sarıbal da, ‘Yaa tamam’ dedi, geçiştirdi. Bizim Tarım Fuarı’nda mikrofon verdiğimiz Orhan Sarıbal bir tweet atmış. Diyor ki; Ali Özkan istifa, yetkililer istifa. Orhan Sarıbal sen istedin diye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istifa etmez. Sen istedin diye Tarım Bakanı Faruk Çelik istifa etmez. Sen istedin diye Ali Özkan istifa etmez. Millet ister, hodri meydan. 16 Nisan’da göreceğiz. Millet ne istiyorsa o olacak. Millet seçimde kararını verecek.
Önceki gün Roman milletvekili Özcan Purçu, kırmızı plakalı aracıyla, Saadet Mahallesi’ne gelmiş. Güya romanların sorunlarını çözecekmiş. Ama CHP’li Orhan Sarıbal’ın görevden alın dediği adam, roman mahallesinden adam gibi de adam. Gel de Romanların sorunlarıyla ilgilen. Onlar iş arıyor, aş arıyor. Uyuşturucu ile mücadele et. Onlara sahip çık, destek ol. Ve bir de senin partinden olan Orhan Sarıbal’a söyle garibanların ekmeğiyle, işiyle, aşıyla oynamasın. Bizim gibi iş oluştursun, istihdam oluştursun, hizmet kapısı oluştursun bu vatandaşlara. Fırsatı buldular, Osmanlı’ya sövüyorlar. Osmanlı bizim şanımız, şerefimizdir. Devlette devamlılık esastır. Gecekondu yapmaktan aciz insanlar imar planlarını eleştiremez. Biz Oğuz’uz, biz Selçuklu’yuz, biz Osmanlı’yız, biz Türk’üz. Ayrıca Atatürkçü olduğunu iddia eden CHP zihniyeti şunu da unutmasın, Türk lirasından Atatürk’ün resmini kaldıran da ‘Milli Şef’ dedikleri İsmet İnönü’dür” dedi.
Belediye’nin yapmış olduğu faaliyetler hakkında yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Özkan, “Diyorlar ki, ‘Karacabey’de bir çivi bile çakılmıyor.’ Karacabey’de bir çivi bile çakılmıyor ama ilçemizin Taşpınar Mahallesi’nde 8 bin dönümlük alana Yeni Nesil Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. İşte bu TEKNOSAB’ın müteşebbis heyetindeyiz. Karacabey, Türkiye’nin teknolojik üssü oluyor. 150 bin kişilik yani Karacabey’in 2 katı kadar nüfusa iş sahası açılıyor. İşte Karacabey bunlarla uğraşıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay bana, ‘Başkanım sen olmasaydın biz bu projeyi hayata geçiremezdik’ dedi. Biz aş olsun, iş olsun diyoruz, Karacabey kabuğunu kırsın istiyoruz.
İşte Yeşildere ve Gölecik Barajları… İnşaat süreçleri devam ediyor. Bunların hepsi rüyaydı, hayaldi ama gerçek oluyor. Yine önemli projelerden birisi de otoyol projesi. Bu noktada Karacabey kilit bölge olacak, ilçemize ayrı bir katma değer katacak.
Onlar iftira ve boş işlerle uğraşırken bizler Susurluk Şeker Fabrikası için koşturduk. Ve birlikte tarıma önemli bir katma değer sağlayan pancar ekiminin ilçemizde yeniden hayata geçmesi için uğraştık.
Onlar bozgunculukla uğraşırken, bizler ilçemizin altyapı, kanalizasyon ve içme suyu ile uğraştık. Karacabey’e 3 yılda 170 milyonluk yatırım gelecek. Bunlar Büyükşehir Belediyemizin desteği ile olacak. Yine Büyükşehir öncülüğünde Yeniköy sahil projesi Karacabey’i şaha kaldıracak. Şimdiden Yeniköy’de ev fiyatları 3 katına çıktı.
Biz bunlarla uğraşıyoruz. Birileri AK Parti’nin bu projelerini beğenmiyor olabilir. O zaman o birileri broşür bastırsın ve bu zamana kadar bu ilçeye çaktıkları çivileri sergilesinler. Tabii ki varsa” diye konuştu.
Özkan son olarak, “Adriyatikten Çin Denizi’ne kadar, tüm dünya mazlumlarının ümidi ve son kalesi Türkiye için ‘Yeniden Büyük, Güçlü Türkiye’ için güçlü bir ‘Evet’ diyoruz” ve mutlaka sandık başına gidiyoruz” dedi.
Özkan’dan sonra söz alan, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın da, CHP’ye yüklenerek, “Biz neyi öneri olarak getirsek veya konuşsak, bununla alakalı çok afakî açıklamalarla konu çarpıtılmak isteniyor. Hep aynı sözler; ‘Cumhuriyet elden gidiyor, diktatörlük geliyor´ diye. Buradan soruyorum, 18 maddenin içinde hangisi diktatörlüğü getiriyor? Veya hangi madde meclisi işlevsiz kılıyor? Biz seçimin akşamında seçilecek hükümetin, ülkeyi 5 yıl yöneteceğini bileceğiz. Bizim için en önemli değişiklik bu olacak. Sürüncemede kalan ortamdan kurtulacağız. Yok, laiklik elden gidecekmiş. Nerede yazıyor bu? Yok, Cumhuriyet yıkılacakmış. Bırakın bu asparagas söylemleri. Yok bayrak inecekmiş. Bu milletin 15 Temmuz’da Cumhuriyet’e ve bayrağına nasıl sahip çıktığını görmediniz mi?
Bizler inanıyoruz ki Karacabey ilçemizde diğer ilçelerimiz gibi üzerine düşen görevi layıkı ile yapacak. Bu süreç, Türkiye´nin geleceği adına bir dönüm noktasıdır. Muasır medeniyet doğrultusunda ilerleme adına Türkiye tarihinin belki de en önemli seçimini yapacağız. Bu manada herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Güçlü bir Türkiye için yeni sistem oldukça önemli bir yere sahip. AK Parti 15 yılda inanılmazı başararak ülkemizin adını tüm dünyada söz sahibi yapacak bir konuma getirdi. İşte bu istikrarlı çizgiyi korumak ve kalıcı hale getirmek için halkımızın yüksek oranda evet diyeceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye´nin geleceği açısından da çok önemlidir. İnanıyorum ki vatandaşlarımız en doğru kararı verecektir. 16 Nisanda yapılacak referandum ile Güçlü Türkiye’nin önü açılmış olacak” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.