“Gönüllü Burs Fonu” uygulaması

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri, ihtiyaç sahibi öğrencilere her ay maaşlarından yaptırdıkları kesintiler ve düzenledikleri etkinliklerden elde ettikleri gelirle “gönüllü burs fonu” oluşturdu. Etkinliğe katılan TİGEM Karacabey Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Karakeçe ise düzenlenen burs organizasyonunun öğrenciler adına çok önemli bir duyarlılık göstergesi olduğunu ifade etti. Karacabey Tarım İşletmesi Müdürü Karakeçe, kurum olarak etkinliği destekleyeceklerini vurguladı.
Veteriner Fakültesi Burs Komisyonu ve Sosyal Komite’nin ortaklaşa düzenlediği ve her yıl tekrarlanan eğitim bursu etkinliği, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Prof. Dr. Aslı Hockenberger, TİGEM Karacabey Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Karakeçe, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay, öğretim üyeleri, personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Rektör’den özel teşekkür
Düzenlenen etkinlikte konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Rektör Yusuf Ulcay, devletin ve üniversitenin resmi olarak verdiği bursların yanı sıra öğretim üyelerinin ve personelin böyle bir etkinlik düzenleyerek burs fonu oluşturmasını takdire değer bulduğunu dile getirdi. Kendisinin de fona özel olarak destek vereceğini vurgulayan Ulcay, böylesi güzel bir etkinliğin oluşturulmasına destek veren herkese teşekkür etti.
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay da, öğrencilerin üniversite yaşamına daha kolay, güvenli ve etkin biçimde uyum sağlamasına yardımcı olmak amacıyla desteklemenin görevleri olduğunu, bu gönüllü çabaların ise insani görevleri olduğunu söyledi.
Yemek ikramı ve hediye çekilişinin de yapıldığı etkinlikte elde edilen gelirle, halen 13 olan bursiyer sayısının ikiye katlanması hedefleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.