“Gönül sofraları kurduk”

AK Parti Karacabey İlçe Başkanlığı’nın Ramazan’ın ilk gününden itibaren başlattığı, ‘Bereketi Paylaşalım, İyilikte Buluşalım Projesi’ kapsamında ilçenin çeşitli mahallelerindeki ihtiyaçlı ailelerle bir araya gelindi.
İlçe Başkanı Murat Erol önderliğinde, Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, Gençlik Kolları Başkanı Yakup Can ve ilçe yöneticileri, belirlenen mahallelerdeki yardıma muhtaç aileleri unutmayarak Ramazan ayı boyunca her akşam hazırladıkları yemeklerle iftarda kapılarını çaldı.
Proje kapsamında 100’ün üzerinde eve misafir olduklarını belirten AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, “Ramazan ayı bir arada olma ve paylaşma ayıdır. Genel Merkezi’mizin başlattığı proje ile ilçemizdeki gerçek ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaşarak, Ramazan ayı boyunca her akşam, aynı sofrada ekmeğimizi onlarla paylaştık. İlçe yönetimimiz, Kadın ve Gençlik Kolları’mızın tüm üyeleri ile birlikte gruplar halinde bir günde birçok farklı ailemizin iftar sofralarına konuk olduk. Onlarla gönül sofralarını kurduk. Ramazan ayının feyzinin ve paylaşma ruhunun en güzel şekilde idrak edildiği bu programlarımız ile hem aileye gerekli yardımlarımızı yaptık, hem de dert ve sıkıntılarını gidermeye, onlara derman olmaya çalıştık. Gittiğimiz her vatandaşımızın misafirperverliği bizleri mahçup etti. İşin özü; yer-mekân, yenilen-içilen ne olursa olsun, önemli olan bir sofranın etrafında makam-mevki, zengin-fakir gözetmeden toplanıp, bir yudum yemeği paylaşmak, insanlık değerlerini ve kardeşliği aziz kılmaktır. Ailelerimizin sofrasında aynı ekmeği bölüp, birlikte orucumuzu açarken yaşadığımız o güzel duygular ve atmosfer paha biçilemezdi. Bizleri bu sofraların etrafında buluşturan maneviyat, birlik ve beraberliğe şükürler olsun. Onlarla hep birlikte olmak, aynı sofrada buluşmak bizim için çok önemliydi. Bereketi paylaşalım ki iyilikte buluşalım. Bizlere kapılarını açan, misafirperverlikleriyle iftar sofralarını paylaşan tüm vatandaşlarımıza, projeyi en iyi şekilde yürüten yönetim kurulu ile kadın ve gençlik kolları üyelerime teşekkürü borç biliyorum” diye konuştu.
AK Parti heyetinin bu anlamlı ziyaretleri ilçede büyük takdir toplarken, evlerinde misafir eden vatandaşlar ise, çok memnun kaldıklarını dile getirdi.
Bir yandan ilçe yönetiminin Ramazan ayının sonuna kadar ziyaretleri sürerken, diğer yandan da Karacabey’deki Sivil Toplum Kuruluşlarını çeşitli gecelerde iftarda ağırlayan Başkan Erol, birliktelik mesaji vererek bir ilke imza attı. Karacabey’in gelişmesi ve kalkınmasının en güçlü ayağını STK’ların oluşturduğunu belirten Erol, yapılanmaların temsilcilerini bir araya getirerek iftarda buluşturdu. Düzenlediği tüm iftarlarda Karacabey’in kalkınması için fikir alışverişinde bulunduklarına dikkat çeken Erol,”Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek en büyük vazifemizdir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.