Başarılı eğitimci emekliye ayrıldı

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 37 yıl boyunca başarı ile öğretmen ve yönetici olarak görev yapan Ahmet Reşat Karaoğlu emekliye ayrıldı.
Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna dikkat çeken Karaoğlu, kendi isteği ile emekliye ayrıldığını, çalışma arkadaşlarını ve öğrencilerini hiç bir zaman unutmayacağını söyledi.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş uygarlık yolundan sapmadan yürüyen demokratik Türkiye sevdalısı Karaoğlu, mesleğini özleyeceğini dile getirdi.
Milli Eğitim camiasında öğretmenlik ve müdür yardımcılığı görevlerinde bulunan, son olarak Karacabey Ortaokulu’nda Sosyal Bilgiler Öğretmenliğiyle 37 yıllık başarılarla dolu meslek hayatını noktalayan Karaoğlu, sevdiklerinden ayrı düşmenin burukluğunu yaşadığını belirtti.
Yüzlerce öğrencinin yetişmesinde ve başarılı olmasında büyük emeği olan Karaoğlu’nun emekliye ayrılması, çalışma arkadaşlarında olduğu gibi öğrencileri arasında da üzüntü yaşattı.
Meslek yaşamının 23 yılını Karacabey’de geçiren Karaoğlu, 1977 yılında Gökçeada Atatürk Öğretmen Lisesi’nden mezun oldu. 1980 yılında Bursa Eğitim Enstitüsü’nde Sosyal Bilgiler Bölümünü bitirerek öğretmen oldu. Ağrı Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Ağrı Sağlık Lisesi’nde 4 yıl, Balıkesir – Sındırgı Büyükdağdere Ortaokulu’nda 4 yıl, Bandırma Akçapınar İlköğretim Okulu’nda 5 yıl Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yaptı. 1994 yılında Karacabey’e gelerek çeşitli okullarda görev aldı. İstiklal İlkokulu’nda 5 yıl Müdür Yardımcılığı ve öğretmenlik, Cumhuriyet İlkokulu’nda 5 yıl Sosyal Bilgiler Öğretmenliği yaptı. Son olarak 2014 yılında Karacabey Ortaokulu’na atandı.
Başarılarla dolu 37 yılı geride bırakmanın huzuru içinde olduğunu söyleyen Ahmet Reşat Karaoğlu, “Görev yaptığım süre içinde sorumluluklarımın bilincinde oldum. Eğitimci olmanın mutluluğunu yaşadım. Severek sürdürdüğüm eğitimcilik görevimi noktalarken, eğitimci arkadaşlarıma ve tüm öğrencilerime bundan sonraki yaşantılarında üstün başarılar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.