Gönül Avil iktidara odaklandı!

CHP’de yarın yeni bir sayfa açılacak:

24 Nisan 2012 tarihinde yapılan seçimde CHP İlçe Başkanlığına seçilen Gönül Avil, kongrenin iptal edilmesinin ardından dün delegelere gönderdiği mektupla güç birliği çağrısı yaptı.

CHP’nin her kademesindeki temsilcilerin, delegelerin ve sade üyelerin olağanüstü desteğiyle ilçe başkanlığına aday olduğunu yineleyen Avil, “Bizim yönetimimiz kimseyi ötekileştirmeyecektir. Tüm partililerimizi ve halkımızı kucaklayacağız. CHP’de barışı, dayanışmayı ve güveni hedefleyen bir yönetimle gece demeden, gündüz demeden tüm enerjimizle yerel seçimlere hazırlanacağız” dedi.

Adaylığıyla ilgili delegelere birer mektup gönderen Avil şu ifadelere yer verdi; “24 Nisan günü CHP’li delegelerimizin huzuruna çıktık. 224 delegeden 198’i kongreye katıldı. Dosta düşmana, ‘CHP böyle kongre yaparmış’ dedirttirdik. Bu güç CHP’nin tabanını temsil eden değerli delegelerimizin gücüdür. Kongre sonunda Genel Merkezimizden sokaktaki vatandaşımıza kadar büyük destek gördük.

CHP, son bir ay içinde Karacabey’de hiç de hak etmediği bir süreç yaşadı. Bunlar geride kaldı.

‘Kol kırılır yen içinde, baş yarılır fesh içinde’ ilkesiyle hareket ettim. Partime olan büyük sevgim ve bağlılığım bunu gerektiriyordu.

Siyasette geçerli bir söz vardır; ‘İnsanlar geçmişi satar, geleceği satın alır.’ Bu sözde geçmişi inkar yoktur. Ancak, siyasetin öncelikli hedefi topluma gelecek umudu vermektir. Bunu yapabilen yani topluma umut verebilen partiler iktidar olur.

24 Nisan’daki dayanışmayı ve güç birliğini Atalarımızın İstanbul’u fethettiği bu büyük günde yine gösterelim. 29 Mayıs 2012 tarihinde saat 13.00’te yapılacak kongremizin güç birliği içinde ve şölen havasında geçmesini diliyorum.

Partimizin Karacabey’de, ‘gören gözü, duyan kulağı, konuşan dili ve emek harcayan bedeni’ olalım. Gücümüzü ve enerjimizi dışa dönük harcayalım. Partimizin yücelmesi, yerelde ve genelde iktidar olması için hep birlikte çalışalım. Her CHP’linin evine gelir gibi partimize geldiği, iç çekişmelerin ve kavgaların son bulduğu, güven ve dayanışmanın egemen olduğu bir ilçe örgütü yaratalım.

Kongrenin sahibi delegelerdir. Her türlü seçime saygım sonsuzdur. Bir bayram havasında geçmesini dilediğim 29 Mayıs’taki kongremiz, Atatürk Kent Meydanı Nikah Salonu’nda yapılacaktır. Kongreye tüm delege arkadaşlarımızı bekliyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.