Gizemli Helikopter Polisi alarma geçirdi

Karacabey üzerinde uçan bir helikopter polisi alarma geçirdi. Helikopter sesini duyan vatandaşların 155 hattını araması üzerine teyakkuza geçen polis ekipleri, havadaki helikopteri takibe aldı.
Düşürülmesi talimatı verildi
Karacabey üzerinden geçen ve kime ait olduğu belirlenemeyen helikopter için polis ekiplerine önce uyarı ateşi açmaları ve helikopterin durmaması halinde vurularak düşürülmesi talimatı verilirken, helikopter Bursa istikametine doğru gözden kayboldu.
Alınan bilgiye göre; Şehir merkezi üzerinden geçen helikopterin Bursa Orman İşletmesi Müdürlüğü’ne ait olduğu ve Çanakkale tarafında orman yangını münasebetiyle söndürme çalışması yapmak üzere geçiş yaptığı öğrenildi. Helikopterin Uluabat Gölü üzerinden saat 15:00’da Çanakkale’ye gittiği ve dönüşü akşam saat 20:20’de şehir merkezi üzerinden geçişi ilçe halkına panik yaşattığı bilgisi alındı.
Marmara 22 Temmuz’a kadar sivil uçuşlara kapalı
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SGHM) İstanbul’u da kapsayan Marmara bölgesinin bütün sivil hava araçlarının uçuşlarına kapatılması süresini 22 Temmuz’a kadar uzattığı öğrenildi.
Bursa’yı da kapsıyor
Yasak sadece İstanbul’u değil Tekirdağ, Yalova ve Bursa’yı kapsıyor. Bu yasak yolcu uçakları ile ambulans, yangın söndürme ve polis gibi devlet hava araçlarını kapsamıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.