Gezi dediğin böyle olur!

Karacabey Anadolu Lisesi’nin eğitim amaçlı düzenlediği yurt dışı gezileri göz kamaştırıyor. Her yıl yapılan geleneksel gezilerin sonuncusu 21 Temmuz günü sona erdi.
Anadolu Lisesi Müdürü ve Tarih Öğretmeni İbrahim Çalı’nın organize ettiği gezilerde öğrencilere ekstra bilgiler yükleniyor ve bakış açılarına yeni pencereler getiriliyor.
Gezilerdeki uygulamalı eğitimle, öğrenciler öncelikle deneyim ve özgüven kazanıyor, sosyalleşme yakalıyor, kültürleri artıyor, sağlıklı kıyaslama yapısı gelişiyor ve yeni ufuklara yelken açmaları sağlanıyor.
En önemlisi, kalıcı dostluklar kurulduğunu belirten Okul Müdürü İbrahim Çalı, gezilerdeki kazanımların yararına dikkat çekerek, verimin yüzde yüz olduğunu, ancak meyvelerinin uzun vadede toplanabileceğini söyledi.
Karacabey Anadolu Lisesi’nin 06 Temmuz gecesi başlattığı Kuzey Avrupa, Orta Avrupa ve Balkan Ülkeleri Gezisi 15 gün sürdü. İbrahim Çalı’nın önderliğindeki geziye öğrenciler, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.
Gezi sırasında öğrenciler ve öğretmenler, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, İtalya, Lihteştayn, İsviçre, Lüksemburg, Belçika, Hollanda, Danimarka, Norveç, İsveç, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Avusturya, Macaristan ve Bulgaristan’ı bol, bol inceleme olanağı buldu.
15 günde, 15’i başkent olmak üzere, 21 ülke ve 22 şehir de Karacabey Anadolu Lisesi’nin bayrağı dalgalandırıldı.
Her katılımcının bir günde, ortalama 17 kilometre yürüyüş yaptığını belirten İbrahim Çalı, “Bana göre muhteşem bir gezi oldu. Belki de bu güne kadar yaptıklarımızın en iyisiydi. Öğrencilerime ve öğretmen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Gezimizin güzelleşmesini onlar sağladı. Uyumlu ve özverili yaklaşımlarıyla, bütünlük içinde olmamızda önemli rol oynadılar. Omuz omuza olduk. Birliktelik oluşturduk ve Karacabey Anadolu Lisesi’nin bayrağını Avrupa’da gerektiği gibi temsil ettik. Bütünlük içinde çok yararlı olduğuna inandığım güzel bir geziyi daha geride bıraktık. Emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.
Çalı, sağlıklı ve güvenli bir gezi yapıldığını dile getirirken, Uz Turizm Firması’nın Şoförleri, Özkan Gücük, Salih Kavlak ve İsmet Bayraktar’ın özverili çalışmalarını göz ardı etmediklerine vurgu yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.