Gerekli incelemeyi başlattık, kirliliğe seyirci kalamayız

Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Bandırma'yı Karacabey'e bağlayan karayolu üzerindeki ovada birleşen Karadere ile Kurşunlu'dan Marmara Denizine dökülen Boyalık Çayırı Kanal Deresi'nin zehirli sularıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Gerekli inceleme ve tespitlerimiz sürüyor. Olumsuzluğa seyirci kalmamız söz konusu değil” dedi.
Karacabey'in özellikle Danişment ve Çavuşköyü'nü olumsuz etkileyen çevre kirliliği ile ilgili Kaymakam Ahmet Yurtseven, geniş kapsamlı bir inceleme başlattıklarını söyledi.
Kaymakam Yurtseven, su kaynaklarının yetersiz olduğunu bu nedenle mevcut kaynakları dengeli kullanmakla birlikte akarsu ve diğer kaynakların özenle kullanılması noktasında büyük hassasiyet gösterdiklerini vurguladı. Yurtseven, yaşamsal önemi bulunan su kaynaklarını korumanın kendileri kadar vatandaşın da görevi olduğunu dile getirdi.
Kamuoyuna yansıyan sıkıntı üzerine gerekli duyarlılığı göstererek ilgili birimleri harekete geçirdiklerini belirten Kaymakam Yurtseven, çevresel olumsuzluklara neden olan tesislerin tespit edilmesiyle birlikte yasal mevzuatın uygulanacağını söyledi.
Kaymakam Ahmet Yurtseven, Karacabey'in asıl sorununun Nilüfer Çayı'ndaki kirlilik olduğuna dikkat çekerek, “Özellikle çevre kirliliği konusunda akarsularımız ve durgun sularımızla ilgili olarak çalışmalarımız var. Vatandaşlarımız bu konuda duyarlı. Sıkıntılardan haberim var. Söz konusu bölgedeki vatandaşlarımızdan şu ana kadar bize gelen bir başvuru olmadı. Bölgede zaman zaman kirlenme gözlediklerini dile getirdiler.
Kirlilikle ilgili inceleme yapmak üzere Jandarma timlerini görevlendirdik. 'Orada herhangi bir tesis var mı? Kirlilik hangi boyuttadır?' şeklinde araştırma yapan arkadaşlarımız, kirliliğin bizim sınırlarımızdan kaynaklanmadığını, o bölgede dereyi kirletecek bir tesisin bulunmadığını iletti.
Sağlık Müdürlüğü'ndeki ilgili arkadaşlarımız ile birlikte dereden gerekli su numuneleri alındı, fotoğrafları çekildi. Yapılan tespit sonrası kirliliğe neresi sebep oluyorsa onunla ilgili işlemlerimizi yürüteceğiz. Ancak bu konuda vatandaşımızın duyarlı olmasını bekliyoruz. Her hangi bir dereye, akarsuya atık bırakan tesis olduğunu gördüklerinde bize haber vermelerini istiyoruz. Bu tip kirliliklerle mücadelede yalnızca kamu kurumlarıyla değil vatandaşın duyarlılığını dikkate almak durumundayız. Su kaynaklarımız, akarsularımız sınırlı temiz tutmak kamu kurumu olarak bizim görevimizdir. Kirletmemek de vatandaşın görevidir. Tabi tüm bunlarla ilgili mücadelemiz devam edecek.
Çayır Kanalı Deresi'nde yapılan incelemede görevli arkadaşlarımız şu ana kadar sınırlarımız içinde kirliliğe neden olan bir tesis bulamadı. Kirliliğin Bandırma sınırları içinden geldiği tespit edildi.
Bu konuda Bandırma Kaymakamlığı ile irtibata geçip bu kirliliğin hangi tesisten kaynaklandığı konusunda yardım isteyeceğiz. Onların gerekli çalışmayı yapmasını bekleyeceğiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.